Gość adinos Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Posiadam karte gt130 z wyjasiem hdmi i karte dzwiękową x-fi gamer. Mam problem z podłączeniem kabelka spdif. Na karcie graficznej jest konektor na felerny kabelek ale nie wiem gdzie go wpiąc do karty muzycznej. Wtyczka od strony k.graficznej ma 2 dziurki a od strony k muzycznej ma 3 dziurki przy czym jedna jest pusta. Na karcie x-fi mam niby takie gniazdo (8 bolców w dwóch rzedach 5 w jednym rzedzie i 3 w drugim) ale jak to wpiąc??? W które bolce należy podłączyc ten kabelek? Zdięcie zapomniałem dodac. Ten kabelek ma 2 zyły ale nie pamietam który pin jest wolny pisze z pracy. Jak to podpiąc do k muzycznej? Na płycie głównej mam taki konektor spdif i ma własnie 3 piny ale wydaje mi sie ze wtedy puszcze dzwięk ze zintegrownego realtek a ja chce z x-fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 http://kb.kxproject.lugosoft.com/AD_EXT.jpg Patrząc na ten obrazek odnajdź piny 7 i 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adinos Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Dzięki teraz pewnie sobie poradze. Czy to zdięcie to jakies pewne zródło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Nie wiem jak źródło ale to jest potwierdzony układ pinów który sie nie zmienił od premiery X-Fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...