voyteckk Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 (edytowane) Witam, Jestem taki mądry, że zrobiłem co następuje <idiota> Miałem 2xXP - na partcji C (starszy) i D. Korzystałem tylko z Windy na D, natomiast ta na C była niepotrzebna. Dodatkowo przy odpalaniu kompa pojawial mi sie komunikat ktorego xp chce wczytać. Denerwowało mnie to dlatego chciałem usunąć Windę na C i w ogóle oczyścić cały dysk. Problem polegał na tym, że o ile partycja D w zarządzaniu dyskami była "systemowa" to partycja C pozostała "rozruchowa". W zwiazku z tym "zarządzanie dyskami" nie pozwoliło mi na jej usunięcie. Nie było tego problemu po włożeniu płyty instalacyjnej windowsa :/ A więc usunąłem partycję C, myślac że wtedy system automatycznie wczyta się z D - niestety, pomyliłem się. Przy próbie odpalenia pojawia się komunikat, że jest jakiś błąd w rozruchu:( Próbowałem za pomocą fixmbr w konsoli odzyskiwania coś podziałać - nie udało się. Zauważyłem, że po usunięciu partycji C, dotychczasowa partycja D stała się C. Trochę teraz nie wiem co dalej zrobić. Wymyśliłem, żeby zainstalować na C (czyli wcześniej D) nowego windowsa obok tego starego. Czy macie może inne rady? Dodam jeszcze, że dokumenty i wszystkie ważne pliki mam na innych partycjach więc w razie czego mogę usunąć wszystkie Windy w cholerę. Jedyne co stracę to maile - trudno :/ chociaż wolałbym tego mimo wszystko uniknąć. EDIT: Dobra. Zainstalowałem drugiego Windowsa na tą samą partycję. Teraz odpala mi się nowy, goły Windows, ale nie ma możliwości odpalenia tego starego. Czy da się jakoś zrobić, żeby zamienić to miejscami i odpalał się stary Windowsa zamiast nowego albo żebym miał przynajmniej wybór? Edytowane 21 Października 2009 przez voyteckk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...