chari Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Dziś założyliśmy internet w Aster. Do modemu od aster - Scientific Atlantic podłączyłem router wifi tp link wr340g. Problem istnieje w tym że router nie "otrzymuje" neta od modemu. Diody sys i wlan ciągle migają. Gdy podłączę bezpośrednio komputer kablem sieciowym z modemem aster to net działa. W czym może tkwić problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 1. Zaktualizuj firmware. 2. Sprawdź router z innym modemem, jeśli nie ma połączenia to reklamacja. 3. Sprawdź czy komputer widzi router. 4. Sprawdź połączenie router - modem innym kablem. 5. Twardy reset routera może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Nie wiem jak to działa w Aster, ale spróbuj restart modemu (odłącz na chwilkę zasilanie) lub klonuj mac karty sieciowej kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chari Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) MAC klonowane. Kabel w porządku. Router ma neta, dioda wan się świeci. Mam już neta przez kabel sieciowy, jednak nadal nie wiem jak skonfigurować wifi. Temat do zamknięcia. Bliżej nieokreśloną metodą udało mi się skonfigurować router. Próbowałem wszystkiego po kolei, wreszcie zadziałało. Dzięki za pomoc. Edytowane 22 Października 2009 przez chari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Co do WiFi to je porządnie skonfiguruj i nie zapomnij o WPA2 bo sąsiedzi będą mieli za darmo neta, a ty będziesz rwał włosy z głowy z powodu cienkiego transferu. Na forum masz cały dział o WiFi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...