solmyr Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Witam, mam taki problem. Chciałem sobie zbudować budżetowy zestaw audio do tunera sat. Ma to tylko służyć do oglądania filmów wieczorami - więc raczej nie głośno (bo mieszkam w bloku i sąsiedzi mnie zjedzą) - tylko tak aby to grało lepiej niż głośniki w telewizorze. Zestaw będzie się składał z wzmacniacza YAMAHA (już mam sprawny, 30 letni :P) I kolumny no-name, które dostałem z Berlina od znajomego (pamiętają upadek muru berlińskiego, a może nawet i jego budowę :P) Problem jest taki że głośniki nisko tonowe są w strasznym stanie i mają pourywane membrany. Chciałem je wymienić na nowe (całe głośniki) - ale problemem jest ich nietypowy kształt. Nie mają żadnych oznaczeń - tylko napis 8 ohm. Jedyne co znalazłem identycznego to to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=7...%82any.#gallery Mają identyczny stelaż stalowy i nawet są podobne - bo ten srebrny środek jest taki sam. Średnica między otworami montażowymi to 18 cm, sam głośnik ma gdzieś 16cm (15,5). Potrzebuję 4 takie głośniki - po 2 do każdej kolumny. I moje pytanie jest takie - co to są za kolumny na allegro - bo cena 6zł jest śmieszna - czy to w ogóle będzie grać? Gdzie znajdę ewentualnie inne o takim kształcie? Na te głośniki mógłbym przeznaczyć ok 30 zł za sztukę - mam mało kasy, a więcej to się chyba nie opłaca pchać w tak stary sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...