Skocz do zawartości
solmyr

Proszę O Pomoc W Znalezienu Głośników

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki problem.

Chciałem sobie zbudować budżetowy zestaw audio do tunera sat.

Ma to tylko służyć do oglądania filmów wieczorami - więc raczej nie głośno (bo mieszkam w bloku i sąsiedzi mnie zjedzą) - tylko tak aby to grało lepiej niż głośniki w telewizorze.

Zestaw będzie się składał z wzmacniacza YAMAHA (już mam sprawny, 30 letni :P)

I kolumny no-name, które dostałem z Berlina od znajomego (pamiętają upadek muru berlińskiego, a może nawet i jego budowę :P)

Problem jest taki że głośniki nisko tonowe są w strasznym stanie i mają pourywane membrany.

Chciałem je wymienić na nowe (całe głośniki) - ale problemem jest ich nietypowy kształt.

Nie mają żadnych oznaczeń - tylko napis 8 ohm.

Jedyne co znalazłem identycznego to to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=7...%82any.#gallery

Mają identyczny stelaż stalowy i nawet są podobne - bo ten srebrny środek jest taki sam.

Średnica między otworami montażowymi to 18 cm, sam głośnik ma gdzieś 16cm (15,5).

Potrzebuję 4 takie głośniki - po 2 do każdej kolumny.

I moje pytanie jest takie -

co to są za kolumny na allegro - bo cena 6zł jest śmieszna - czy to w ogóle będzie grać?

Gdzie znajdę ewentualnie inne o takim kształcie?

Na te głośniki mógłbym przeznaczyć ok 30 zł za sztukę - mam mało kasy, a więcej to się chyba nie opłaca pchać w tak stary sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi