Skocz do zawartości
gorky1000

Pasta termoprzewodzaca

Rekomendowane odpowiedzi

... zalmanem 6000cu, ...

w komplecie z tym coolerkiem powinna byc "biala" pasta - ktora jest calkiem niezla - IMO jak masz ta Zalmanowska to szkoda wydawac kase na AS zeby obnizyc temp o jakis 1*C

a jak sie skonczyla to AS jest niezly ale ja np uzywam Thermopox 75AGS - minimalnie slabsza pasta (wg serwisow ktore testowaly bo ja na roznych konfigach nie zauwazlym roznicy wiekszej niz 1*C - co miesci sie w granicy bledu pomiarowego) a kosztuje 1/3 tego co AS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles mial roznice 4C pomiedzy AS3 i srebrna Titana - na ile to miarodajne, nie skomentuje.

ja kupiłem na allegro 10 srebrnych titana i 5 białych silikonowych za 10zł i używam do każdegoradiatora : na grafę, procek, a na radiatory na pamięciach zarzucę białą bo srebrną łatwo zwarcie zrobić.

dla różnicy 2-3 stopni (bardziej wiarygodne) szkoda mi zapłacić 30zł, być może na super wypasionych sprzęcikach o ogromnej wydzielanej mocy różnica jest większa niż na zwykłym kompie ale dla mnie różnica 35 a 38 stopni nie jest warta 30zł. tyle to ja dałem za mój cały cooler titata :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może zamiast AS3 - Arctic Ceramique ? :)

http://www.arcticsilver.com/ceramique_compound.htm

No to dales!!! (w pozytywnym sensie)

Ceramique jest obecnie chyba najlepsza pasta. Pojemnosc cieplna lepsza od AS3 i do tego nie przewodzi pradu.

W Polsce bedzie juz do kupienia (chyba, ze ktos juz ma) za jakies 2-3 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi