Skocz do zawartości
borozu

Czy Warto Zmieniać Hk 400ap?

Rekomendowane odpowiedzi

Od zakupu tego zasilacza wiem, że na takim sprzęcie nie ma co oszczędzać. Hen hen dawno temu kupiłem go do radeona 9550 a służy mi do dziś bez problemu dając papu do PDC i 88GT.

Zaczyna mnie martwić ilość dostarczanych amperów i watów na liniach +12

Dołączona grafika

Jak widać na załączonym obrazku, jest to odpowiednio 14 i 15A a z dwóch linii wyciąga jedynie 216W co jest chyba za mało jak na dzisiejsze czasy. Daj Boże w jak najbliższym czasie chciałbym zmienić sprzęt na taki middle-end. Powiedzmy coś pokroju:

Opcja 1:

-MSI P35 Neo2

-E6300 45nm

-2x2GB DDR2

-GTX260 lub odpowiednik radeona

-2HDD i reszta dupereli

Opcja 2:

-powiedzmy GB UD3P

-Phenom II X2@X4

-3x1GB

-GTX260 lub odpowiednik radeona

-2HDD i reszta dupereli

Niewątpliwie rodzi się pytanie czy jest sens pakować taki sprzęt pod mój obecny zasilacz. Jeśli nie to pod jaki. Sprzęt chciałbym oczywiście nieco podkręcić, szczególnie gdyby była to platforma oparta na Intelu bo 4GHz jest w zasięgu ręki z dobrą sztuką.

Także proszę o porady cóż poczynić z HK, czy zostaje czy w odstawkę.

Edit:

Z tego co wyszukałem w internecie to widzę, że mój zasilacz powinien pójść zdecydowanie w odstawkę ;) Nawet Amacrox Warrior AX450-PNF który nowy kosztuje 160zł ma po 18A na liniach 12V oraz łączne obciążenie maksymalne na te linie to 348W... Skoro za takie pieniądze można kupić już przyzwoity zasilacz, to co możecie polecić w okolicach 500W? Cena powiedzmy 200-250zł, może być używany. Nie pogardzę modelem z odpinanymi kablami :) Jeśli będzie naprawdę warto to dołożę do zasilacza.

Pozdrawiam.

Edytowane przez borozu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...