pasti13 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Witam. A więc tak mam 280 zł na zasilacz i chcę kupić jak najlepszy aby uciągnął core 2 quad q6600 i potem będę chciał kupić nową kartę chyba GTX 260 216PS. Zależy mi na tym aby zasilacz był wydajny i cichy. Co polecacie w tej cenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasti13 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 A ja zastanawiałem się raczej nad OCZ MXS 500W lub OCZ StealthXStream 600W albo BeQuiet PurePower L7 530W SLI Może ktoś jeszcze się wypowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Zdecydowanie Be Quiet, z tym że w nim nie masz oplotów i modularnych kabli. Jednak będziesz zadowolony. Mam co prawda Be Quiet Dark Power Pro P6 530W już blisko 2,5 roku i mogę tylko polecić tę markę bo na serię DP przy takim budżecie nie stać Cię nawet na 450W. To już koszt ok. 350-370zł. Ewentualnie skombinuj 20zł i zastanów się nad Corsair CMPSU-550VXEU, tutaj masz oploty ale bez modularnych kabli. Przy różnicy ok. 50zł najlepszym wyborem będzie BQ. Poczekaj na sugestie innych użytkowników. Pozdrawiam, Androctonus Edytowane 23 Października 2009 przez Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasti13 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 A zastanawiałem się też nad takim rozwiązaniem kupić OCZ StealthXStream 500W używanego za 170 na gwarancji a za resztę kupić ramy. Co myślicie o kupne używanego zasilacza?? Ten za 170 zł był kupionu na początku wakacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasti13 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 A co myślicie o OCZ Fatal1ty 550W SLI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) A zastanawiałem się też nad takim rozwiązaniem kupić OCZ StealthXStream 500W używanego za 170 na gwarancji a za resztę kupić ramy. Co myślicie o kupne używanego zasilacza?? Ten za 170 zł był kupionu na początku wakacjiKilku miesięczny zasilacz jest jak nowy. Cena tez dobra. Ja jednak wybrałbym wyższą jakość i wziął proponowany BeQuiet. Jeśli jednak zależy ci na kasie weź tego OCZ. Ale tylko ze względu na cene. btw co się tak uparłeś na tego OCZ? Edytowane 23 Października 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasti13 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Bo ten OCZ jest Modularny ma oploty na kablach. A jak z wydajnością i głośnością?? Mówię o tym 550W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 NIGDY nie kupuj używanego zasilacza. Jeśli masz taki pomysł tzn., że lekceważysz to, że zasilacz jest najważniejszym komponentem całego zestawu. Polecam po raz kolejny markę BQ ale nie wolno deprecjonować innych, wobec tego pamiętaj o jednym - zawsze kupuj markowy produkt, nie oszczędzaj na zasilaczu. Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...