Skocz do zawartości
pasti13

Jaki Zasilacz Do Q6600 I Gtx 260 216ps

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie Be Quiet, z tym że w nim nie masz oplotów i modularnych kabli. Jednak będziesz zadowolony. Mam co prawda Be Quiet Dark Power Pro P6 530W już blisko 2,5 roku i mogę tylko polecić tę markę bo na serię DP przy takim budżecie nie stać Cię nawet na 450W. To już koszt ok. 350-370zł. Ewentualnie skombinuj 20zł i zastanów się nad Corsair CMPSU-550VXEU, tutaj masz oploty ale bez modularnych kabli. Przy różnicy ok. 50zł najlepszym wyborem będzie BQ. Poczekaj na sugestie innych użytkowników.

Pozdrawiam, Androctonus

Edytowane przez Androctonus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zastanawiałem się też nad takim rozwiązaniem kupić OCZ StealthXStream 500W używanego za 170 na gwarancji a za resztę kupić ramy. Co myślicie o kupne używanego zasilacza?? Ten za 170 zł był kupionu na początku wakacji

Kilku miesięczny zasilacz jest jak nowy. Cena tez dobra. Ja jednak wybrałbym wyższą jakość i wziął proponowany BeQuiet.

Jeśli jednak zależy ci na kasie weź tego OCZ. Ale tylko ze względu na cene.

btw co się tak uparłeś na tego OCZ?

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIGDY nie kupuj używanego zasilacza. Jeśli masz taki pomysł tzn., że lekceważysz to, że zasilacz jest najważniejszym komponentem całego zestawu. Polecam po raz kolejny markę BQ ale nie wolno deprecjonować innych, wobec tego pamiętaj o jednym - zawsze kupuj markowy produkt, nie oszczędzaj na zasilaczu.

Pozdrawiam, Androctonus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi