PelikanQ Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Witam.Mam problem.Uruchamiam sobie wczoraj komputer,wszystko OK i przechodzi do pulpitu.Ruszam myszką i w myślach cieszę się swoim nowym komputerem :) Lecz szczęście nie trwało długo.Po chwili cały,22 calowy ekran pokryła warstwa małych,czerwonych prostokątów.Były one równomiernie ustawione.Po 10-15 sekundach monitor się wyłączył i włączył ale już z normalnym pulpitem.I był wyświetlony raport o błędach ATI coś tam.Dziś dla pewności formatowałem kompa.Najpierw Windows,sterowniki płyty głównej,potem stery od karty graficznej i na próbę chciałem zainstalować grę i [gluteus maximus] blada - to samo.Tylką z tą różnicą,że prostokąty były niebieski.Potem na monitorze widniał napis "lost signall" czy coś takiego. Co mogę zrobić?Przypominam,iż nie mam podłączonego chłodzenia (tego Arctic cooler itp.) bo mam 2 wiatraczki.Na procku z napisem AMD i na karcie graficznej tak jakby "wbudowany" w nią.Tego trzeciego nie mam.A wygląda on tak : http://images.tweaktown.com/imagebank/arct...treme_intro.jpg Co począć? Edytowane 23 Października 2009 przez PelikanQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Przypominam,iż nie mam podłączonego chłodzenia (tego Arctic cooler itp.) bo mam 2 wiatraczki Nie masz radiatora na karcie graficznej? Jeżeli tak, to gratuluję pomysłowości. Bo wyświetlają ci się artefakty, wynikające z przegrzania GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Co począć? A począć od napisania bardziej precyzyjnie na temat problemu... Jaka karta? Sprawdzałeś temperatury podzespołów komputera? Wentylatory nie sa podłączone ale które? Wszystkie? Odpinałeś coś sam, zmieniałeś wewnątrz itp...Ciężko zrozumieć Twoją wypowiedź... Wentylatory na procesorze, karcie graficznej i w zasilaczu muszą pracować. Bardzo wskazany jest także przynajmniej jeden wentylator wyciągowy na tyle obudowy. Przegrzanie karty doprowadzi do jej trwałego uszkodzenia - jeśli taki jest problem. Edytowane 24 Października 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...