wistler Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Delikwent zakupiony wczoraj i też od wczoraj się z nim zabawiam. Na pierwszy ogień - Windows XP. Wersja prosto z MSDN AA, z SP3 itd. No to zasysam NLite'a i zaczynam edycję instalki. Pod koniec kopiowania systemu wyskoczył błąd z plikami cab. No trudno, spróbujemy. Dodałem stery AHCI i heja. Wszystko jest okej, tylko instalator nie chce ruszyć. :| Jedyne co widzę, to komunikat typu: no boot sector. Zmiana z AHCI na IDE nic nie dała, lecimy więc dalej. Windows 7 - dlaczego nie? Nie będzie się trzeba pierdzielić ze sterami. No to zadowolony zasysam sysa, wypalam, odpalam - brak sterowników AHCI. Wtf? Widzę okienko dialogowe z wyborem źródła sterowników... i widzę tam swoje dyski! Drivery ze strony producenta i kilku innych nie trybią (są załadowane na penie i z niego odpalane - dostaję komunikat o błędnych sterownikach oraz że nie znaleziono zadnego sprzętu). Teraz jestem na etapie zasysania Visty Business... Aha - w międzyczasie zainstalowałem jakimś cudem Win 2003 Server Enterprise Edition i jakoś to śmiga (zero driverów pod sys właściwie). Jakieś pomysły dziewczęta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Dziewcząt tutaj mało więc może ja odpowiem. Ustawiasz SATA w tryb zgodności i odpalasz instalkę Window XP SP3 - bez żadnego grzebania nLitem itp bzdur. Sprzęt ma chodzić i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Dziewcząt tutaj mało więc może ja odpowiem. Ustawiasz SATA w tryb zgodności i odpalasz instalkę Window XP SP3 - bez żadnego grzebania nLitem itp bzdur. Sprzęt ma chodzić i tyle. Czysta SP3 nie trybi - nie ma dysków. Jedyne opcje, które widziałem w BIOSie to zmiana AHCI na IDE i tyle. Na jednym i drugim instalka nie startuje z ww. powodu. edit: Vista Business X86 wlaśnie się wypala, zobaczymy, co z tego wyniknie... Edytowane 23 Października 2009 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 No i Vista Business x86 trybi. Dwa dni babrania się z tym shitem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Czysta SP3 nie trybi - nie ma dysków. Jedyne opcje, które widziałem w BIOSie to zmiana AHCI na IDE i tyle. Na jednym i drugim instalka nie startuje z ww. powodu.Dziwne. Po dorzuceniu sterowników do kontrolera (zapewne Intel) w trybie tekstowym, dyski powinny być widoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...