kulka92 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Witam. Mam pytanie czy karta sieciowa ma wpływ na szybkość internetu? bo chciałbym troszke "podkrecić" internet i nie wiem czy zmiana karty mi w tym pomoże;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 1. nie ten dział 2. ma - jak masz jakiegoś "trupa" działającego z half-duplexem to wymiana na full-duplexa coś da 3. może program TCP Optimizer coś pomoże 4. czy pisałem już że nie ten dział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka92 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 wiem mój bład... a mógłbyś mi pomóc w ustawieniach tego programu? tzn jak go ustawić żeby działał z największą wydajnością... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Mi sie wydaje ze koledze chodzi o pzryspieszenie np pobierania plikow i wczytywania stron Mam racje? Jesli tak to nic z tym nie zrobisz bo to dostawca internetu ogranicza Ci predkosc ps. jaka predkosc? Bo znam przypadki ze z neostrady 256 probowali 'cos' zrobic i ze tak powiem... nie zrobili nic Edytowane 24 Października 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka92 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 DOkładnie o to mi chodzi:D mam internet lokalny i mam wersje niesymetryczną czyli powinno mi ściągać około 1mb/s a w nocy 2mb/s nie pamiętam dokładnie jakie to były prędkośći ale napewno więcej niż 1mb. wysyłanie jest duzo mniejsza bo chyba w dzień 512kb/s a w nocy 1mb/s i mam często problem taki ze ściąga mi pliki po 13kb... a kolega z bloku obok może ściągać po 300kb... a ma dokładnie ten sam internet co ja. od czego to może zależeć? mogę coś z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Czyli masz dzielony internet z sasiadami? Jak tak to sprawa jasna i nic z tym nie zrobisz - po prostu masz tak 'milych' sasiadow ktorzy caly czas cos sciagaja i zabieraja Tobie znaczna czesc polaczenia. Juz to przerabialem i nigdy wiecej nie wkopie sie w dzielonego neta Edytowane 24 Października 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Robactwo zapewne. Zgłoś dostawcy Internetu, ale podejrzewam, że jego opinia będzie identyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka92 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Nie nie mam dzielonego internetu... tylko chodzi mi o to że mój sąsiad z bloku ma ten sam internet( z tej samej sieci lokalnej) i o tej samej prędkości... zresztą większości moich znajomych internet chodzi szybciej niż mi. i zastanawiam się czy zmiana karty sieciowe na lepsza może tu coś pomóc. I co moge zrobić żeby zwiększyć prędkość pobierania? czasami także nie moge połączyć się w kolegami w LANie jak chcemy pograć...;/ mój dostawca internatu mówi zę moge mieć jakieś firewear ( nie weim czy dobrze napisałem:P) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Zapewne masz jakiegoś firewalla/antywirusa i do tego pełno robactwa spowalniającego Net. No chyba, że jakieś programy do ściągania plików chodzą w tle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 ew uszkodzona karta sieciowa, która zatyka się przy większych pakietach. Spróbuj pociągnąć jakiś pliczek np z noc.gts.pl, do tego puść pinga 1000 i zobacz jak pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka92 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Ping Pinging 1000: PING 1000 (0.0.3.232): 56 data bytes ----1000 PING Statistics---- 10 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss o to wynik programu... powiem szczerze że nie wiem OCB:P a jak pobierałem plik 500mb to na początku szło 1mb/s a później spadło bo 230kb/s i tak szło cały czas;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Ping Pinging 1000: PING 1000 (0.0.3.232): 56 data bytes ----1000 PING Statistics---- 10 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss o to wynik programu... powiem szczerze że nie wiem OCB:P a jak pobierałem plik 500mb to na początku szło 1mb/s a później spadło bo 230kb/s i tak szło cały czas;) Raczej chodzilo o wynik komendy: ping www.wp.pl -l 1000 Wyglada ze dziala traffic shaping i tak admin ustawil predkosci dla twojego polaczenia http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_shaping Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...