Bushido Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Mam wielki problem ;( instalowałem windowsa XP na laptopie asus k50. Wydawało mi się, że baterii wystarczy (a raczej nie myślałem w ogóle) po partycjowaniu, pojawił się żółty pasek i "0%" więc wyszedłem z pokoju. Po powrocie zastałem wyłączony komputer. Pomyślałem, że bateria padła i walnąłem power. Pokazał się przez chwile napis 'ASUS Intel' a następnie "BRAK PLIKU NTLDR. Naciśnij Control+Alt+Delete aby zrestartować" Nie potrafię nic z tym zrobić ;( Jeśli oznacza to wymianę dysku czy płyty głównej to gwarancja to obejmie ? Jest to nowiutki laptop mojej dziewczyny ;((((( Proszę chłopaki, pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Instaluj jeszcze raz, a jeśli spartoliłeś partycję recovery to postaraj się wysłać na gwarę.....o ile nie pozmieniałeś partycji przy instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushido Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Instaluj jeszcze raz, a jeśli spartoliłeś partycję recovery to postaraj się wysłać na gwarę.....o ile nie pozmieniałeś partycji przy instalacji. no potworzyłem sobie 3 partycje... a instalować jeszcze raz nie potrafię, ciągle się tylko ten komunikat pokazuje. z tego co się orientuje to sie nawet bios nie laduje ;( Edytowane 23 Października 2009 przez Bushido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 no potworzyłem sobie 3 partycje... a instalować jeszcze raz nie potrafię, ciągle się tylko ten komunikat pokazuje. z tego co się orientuje to sie nawet bios nie laduje ;( Jak system wyświetla błąd to znaczy że bios się ładuje, uruchom bootowanie z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushido Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Jak system wyświetla błąd to znaczy że bios się ładuje, uruchom bootowanie z płyty.dzięki Stary. a admina proszę o wywalenie tego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushido Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Dalej problem ;( Znowu instaluje windowsa i mam problem. Poprzedni windows sie nie ładuje, jest zacina przy napisie 'Asus Intel'. Kiedy hitne F2 (wejscie do biosu) pokazuje mi się opis komputera (CPU : Intel® Core2 duo ...) a na końcu 'checking NVRAM' i nawet do biosu nie mogę wejść ... Wcześniej mimo dobrze ustawionego boot menu(IMO) wlaczal sie system zamiast plyty, to wyłączyłem go pary razy powerem. Może pamięć ram spaliłem ? oto cały komunikat: Cpu : intel® core 2 duo cpu t5900 @ 2.20GHZ CURRENT speed :2.20 ghz press f2 to run setup press esc for bbs popup the mc is operating with ddr2-667/cl5 in single-channel mode boot selection popup menu has been selected 2048mb OK auto-detecting pri master..sata hard disk auto-detecting sec master atapi cdrom pri master : st9500325as 0002SDM1 ultra dma mode-6, SMART capable and status OK sec master : tsstcorp cddvdw ts-l633c AS00 ultra dma mode-5 auto-detecting usb mass storage devices .. 00 usb mass storage devices found and confirmed checking NVRAM moze cos w boot menu przestawilem? OK, dało rade do biosu wejsc, ale co dalej? Jeśl dłuzej poczekam na napisie ASUS to juz nieda rady do bios wejsc... i przy powyzszym komunikacie ani esc, ani f2 neidziala Edytowane 26 Października 2009 przez Bushido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Na początek odłącz pendrive od kompa: auto-detecting usb mass storage devices .. 00 usb mass storage devices found and confirmed Włóż płytę z Windows do napędu i uruchom instalację... Przy okazji: Zmień temat wątku na zgodny z regulaminem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Hmm A może spróbuj sformatować Tą Partycję systemową i zainstalować ponownie Windowsa. Możesz sformatować partycję np. GParted Live (Możesz pobrać z tej strony http://gparted.sourceforge.net/download.php). Albo też możesz Do Takich rzeczy dobry jest Hirrens Boot CD. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Albo poprostu sciagnij jakiegos linuxa live cd, odpal gparted usun wszystkie partycje i zrob je jeszcze raz. Potem wsadz windowsa do napedu, ustaw boot z cd i instaluj. Szansa, ze spaliles cokolwiek w laptopie jest praktycznie rowna 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...