Skocz do zawartości
Pk.Master

Cd-Rom x48 Lite-On LTN-486S, co sądzicie o nim i o Lite-On?

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o cd-romie Lite-On LTN-486S (model LTN-486 tylko czrny stąd te "s")? Bardzo proszę o użytkowników (i nie tylko) tego cd-romu o opinie. Co sądzicie ogólnie o napędach Lite-On-a?

Opis produktu:

http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=info&p=1&uid=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O awaryjnosci nie da sie nic stwierdzic. To tak samo jak z samochodami, jak wychodzi nowy model to nie wiadomo czy bedzie sie psul. Moze byc psuiliwy a moze byc nie psuiliwy. Najlepiej zdac sie na marke, a ogolnie LiteOn to dobra firma, wiec powinien byc ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sgj bez urazy ale kolega ma do wydania 250 zloty mx a nie 2500 zloty max :D

Jakie 2500 zł !!!!!!!!!

Najtańsze odtwarzacze DVD kosztują poniżej 200 Zł( Lite-on 16x/48x kosztuje 180 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc, właśnie KUPIŁEM ten cd-rom i jestem bardzo zadowolony. Tylko jedno pytanie do "tomkajak" lub do innego użytkownika tego sprzętu:

Czy po wsadzeniu płyty (przez może 3 sekundy) i tuż przed wyjęciem w waszym Lite-Onie LTN-486S słychać taki jakby szum jakby kręciło się jakieś źle zamocowane kułeczko (zębatka)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc, właśnie KUPIŁEM ten cd-rom i jestem bardzo zadowolony. Tylko jedno pytanie do "tomkajak" lub do innego użytkownika tego sprzętu:

Czy po wsadzeniu płyty (przez może 3 sekundy) i tuż przed wyjęciem w waszym Lite-Onie LTN-486S słychać taki jakby szum jakby kręciło się jakieś źle zamocowane kułeczko (zębatka)?

Dokładnie słychać taki lekki szumik :lol:. Nie wiem co to jest ale już się przyzwyczaiłem ;-). Swoją drogą to myślałem, że to tylko u mnie a to widocznie tak musi być :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie słychać taki lekki szumik  :lol:. Nie wiem co to jest ale już się przyzwyczaiłem ;-)

Jest to odglos rozpedzania i zatrzymywania plytki. W niektorych napedach jest ciszej, w innych glosniej. Wszystko zalezy od konstrukcji. Normalna sprawa :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

balancer ? troche kulek przy chwytaku plyty - jak sie rozkreca, to sie ustawiaja tam gdzie potrzeba zeby bylo dobre wywazenie.

jak zwalniaja, to zaczynaja opadac z braku sily ods. i szeleszczą. normalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...