Pk.Master Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Co sądzicie o cd-romie Lite-On LTN-486S (model LTN-486 tylko czrny stąd te "s")? Bardzo proszę o użytkowników (i nie tylko) tego cd-romu o opinie. Co sądzicie ogólnie o napędach Lite-On-a? Opis produktu: http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=info&p=1&uid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja mam taki i nie narzekam. Chodzi bez zarztu. Wogóle to sprzęt Liteona to spoko sprawa. Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A czy ten napęd jest głośny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Powiem tak. Słyszałem głośniejsze. Słychać go jak każdy inny cd-rom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A jak z odczytem płyt i awaryjnością? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 O awaryjnosci nie da sie nic stwierdzic. To tak samo jak z samochodami, jak wychodzi nowy model to nie wiadomo czy bedzie sie psul. Moze byc psuiliwy a moze byc nie psuiliwy. Najlepiej zdac sie na marke, a ogolnie LiteOn to dobra firma, wiec powinien byc ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A ja proponuje dać sobie spokuj z CD i pomyśleć o DVD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 sgj bez urazy ale kolega ma do wydania 250 zloty max a nie 2500 zloty max :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 sgj bez urazy ale kolega ma do wydania 250 zloty mx a nie 2500 zloty max :D Jakie 2500 zł !!!!!!!!! Najtańsze odtwarzacze DVD kosztują poniżej 200 Zł( Lite-on 16x/48x kosztuje 180 zł) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 sorki - myslalem, ze o nagryware chodzi :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Dzięki za pomoc, właśnie KUPIŁEM ten cd-rom i jestem bardzo zadowolony. Tylko jedno pytanie do "tomkajak" lub do innego użytkownika tego sprzętu: Czy po wsadzeniu płyty (przez może 3 sekundy) i tuż przed wyjęciem w waszym Lite-Onie LTN-486S słychać taki jakby szum jakby kręciło się jakieś źle zamocowane kułeczko (zębatka)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja mam ttesh LiteOna ale 52x wszystko jest OK ale troche głośno chodzi mechanizm który wysuwa tacke....... a poza tym jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Dzięki za pomoc, właśnie KUPIŁEM ten cd-rom i jestem bardzo zadowolony. Tylko jedno pytanie do "tomkajak" lub do innego użytkownika tego sprzętu: Czy po wsadzeniu płyty (przez może 3 sekundy) i tuż przed wyjęciem w waszym Lite-Onie LTN-486S słychać taki jakby szum jakby kręciło się jakieś źle zamocowane kułeczko (zębatka)? Dokładnie słychać taki lekki szumik :lol:. Nie wiem co to jest ale już się przyzwyczaiłem ;-). Swoją drogą to myślałem, że to tylko u mnie a to widocznie tak musi być :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sedah Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Dokładnie słychać taki lekki szumik :lol:. Nie wiem co to jest ale już się przyzwyczaiłem ;-)Jest to odglos rozpedzania i zatrzymywania plytki. W niektorych napedach jest ciszej, w innych glosniej. Wszystko zalezy od konstrukcji. Normalna sprawa :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 balancer ? troche kulek przy chwytaku plyty - jak sie rozkreca, to sie ustawiaja tam gdzie potrzeba zeby bylo dobre wywazenie. jak zwalniaja, to zaczynaja opadac z braku sily ods. i szeleszczą. normalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...