jeremjasz Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Witam, kolega przyniosl mi kompa zebym zobaczyl co z nim nie tak. plyta glowna to p5vdc-tvm se/s od asusa zasilacz powerfox 350w wlanczam kompa, diody zaczynaja sie swiecic i slychac ze wszystko startuje po uplywie chwili (od 2 sec do nawet 15sec) komp gasnie. mysalem ze to zasilacz, ale jak podpiolem swoj to bylo to samo, czy to plyta glowna jest zepsuta? problem jest o tyle dziwny ze 2 razy mi sie komp uruchomil. za 1 razem gdy wcisnolem start komp sie sam wylogowal i wylaczyl, za 2 razem siedzialem w systemi z 15 min, myslalem ze juz jest dobrze a przy odpaleniu 3 gry z rzedu komp sie znowu wylogowal i wylaczyl. jest jeszcze mozliwosc ze cos jest nie tak z przyciskiem power albo kablami od niego idacymi bo jak sie podlaczy kompa do pradu to potrafi sie sam wlaczyc, czesto mu sie to zdarza. spotkaliscie sie juz z czyms takim? co zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 odepnij z płyty piny odpowiedzialne za start i reset kompa (te kable co idą do przycisków na obudowie) i ręcznie odpal (zewrzyj 2 piny od startu na chwile i się uruchomi) jak będzie działać normalnie tzn ze gdzieś na tych kablach masz spięcie i jak ono występuje to komp odpala i gaśnie samoczynnie tak jak byś naciskał guzik jeśli mimo braku tych kabli będzie się tak działa to nie wiem, reset biosu, może procek się przegrzewa i płyta automatycznie kompa wyłącza itd (ale to by się sam nie włączył) innych pomysłów nie mam, może ktoś inny będzie miał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 1. Podaj resztę konfiguracji. 2. Jaki był ten drugi zasilacz, na którym sprawdzałeś? 3. Czytaj do jasnej ciasnej przyklejone tematy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremjasz Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 odepnij z płyty piny odpowiedzialne za start i reset kompa (te kable co idą do przycisków na obudowie) i ręcznie odpal (zewrzyj 2 piny od startu na chwile i się uruchomi) jak będzie działać normalnie tzn ze gdzieś na tych kablach masz spięcie i jak ono występuje to komp odpala i gaśnie samoczynnie tak jak byś naciskał guzik Zamienilem reset z powerem i komp dziala dobrze, przycisk powera z kablem musial mniec zwarcie to by wyjasnialo ze sie wylanczal wylogowywujac windowsa a nie od razu. Dzieki wielki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...