Justi1989 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Witam! Mam od niedawna urządzenie wielofunkcyjne HP Photosmart C3180. Do tej pory nie wymieniałam w nim oryginalnych tuszy o numerach 92 (black) oraz 93 (tricolor). Dziś kupiłam tusze HP 336 oraz 342 do tej właśnie drukarki, jednak system ich nie wykrywa. Tzn. wykrywa jednak pokzuje, że są one niepoprawne. Czy istnieje jakaś możliwość "przeinstalowania" drukarki na te właśnie tusze? Są one dokładnie takie same, w dodatku na opakowaniu jest zaznaczone, że nadają się do tego urządzenia. Pozdrawiam. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 YYY co ? jakie 92 i 93 w tej druklarce ? Ta drukarka łyka 336 czarny I 342 i 343 KOLOR Wpakowałaś zamienniki czy oryginały ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justi1989 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 YYY co ? jakie 92 i 93 w tej druklarce ? Ta drukarka łyka 336 czarny I 342 i 343 KOLOR Wpakowałaś zamienniki czy oryginały ? To są oryginały, tak były załadowane od samego początku, 92 czerń i 93 kolor, z tego co poczytałam to te tusze stosuje się w Stanach Zjednoczonych dla tego typu drukarki. Tylko, że to są te same co 336 i 342, jednak nie działają. Nie wiem w czym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Dziwne ale jesli to urzadznie było przystosowane na rynek amerykański to będa chodzic tylko 92 i 93... Zeby przeprogramowac drukarke to nie takie proste....janprosciej było by znależć inna uszkodzona mechanicznie i przełozyc płytę głowna... ( nie wiem co z karetką ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...