Skocz do zawartości
wolak

limit na sciaganie na sewerze linuxowym

Rekomendowane odpowiedzi

mam maly problem z moimi urzytkownikami, a polega on na tym ze zalorzylem serwer na linuxie na SDI podlaczymem 7 osob, problem w tym ze niekturzy urzytkownicy rzarzuca sobie kaze wlacza 1000 plikow do sciagania a reszta uzytkownikow berze ochlapy :( chcialbym jakos zrobic aby jeden uzytkownik nie mogl siagnac wiecej niz jeden plik tylko problem jak czy ktos mugby mi powiedziec jak to zrobic bardzo bym prosil wolak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam maly problem z moimi urzytkownikami, a polega on na tym ze zalorzylem serwer na linuxie na SDI podlaczymem 7 osob, problem w tym ze niekturzy urzytkownicy rzarzuca sobie kaze wlacza 1000 plikow do sciagania a reszta uzytkownikow berze ochlapy :( chcialbym jakos zrobic aby jeden uzytkownik nie mogl siagnac wiecej niz jeden plik tylko problem jak czy ktos mugby mi powiedziec jak to zrobic  bardzo bym prosil wolak

Myslisz nie w ta strone. Takie ograniczenie nie tylko bylo by glupie co praktycznie nie mozliwe do wykonania. Zainteresuj sie CBQ to bylo by raczej to co szukasz i przydzielanie pasma, pasmo gwarantowane.

Ktos bardzo ladnie to opisal:

http://republika.pl/sp9wun/linux/cbq.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam maly problem z moimi urzytkownikami, a polega on na tym ze zalorzylem serwer na linuxie na SDI podlaczymem 7 osob, problem w tym ze niekturzy urzytkownicy rzarzuca sobie kaze wlacza 1000 plikow do sciagania a reszta uzytkownikow berze ochlapy :( chcialbym jakos zrobic aby jeden uzytkownik nie mogl siagnac wiecej niz jeden plik tylko problem jak czy ktos mugby mi powiedziec jak to zrobic  bardzo bym prosil wolak

Myslisz nie w ta strone. Takie ograniczenie nie tylko bylo by glupie co praktycznie nie mozliwe do wykonania. Zainteresuj sie CBQ to bylo by raczej to co szukasz i przydzielanie pasma, pasmo gwarantowane.

Ktos bardzo ladnie to opisal:http://republika.pl/sp9wun/linux/cbq.html

dzieki za wiadomosc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi