MrMatikm Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Witam, jak w temacie: jaka jest minimalna odległość od monitora 22 cale (panorama 16:10) aby podczas np. grania lub oglądania filmu itd. mój wzrok nie "latał" po całym ekranie? Z góry dzięki za odpowidź? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 tak trudno po probowac w jakiej odleglosci jest Ci najwygodniej? pol metra metr najlepiej dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 jasne że nie trudno ale w tym rzecz że ja jeszcze tego monitora nie mam a chce kupić odpowiednie biurko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 czy mógłbym prosić o wypowiedzi jeszcze innych użytkowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Ja miałem biurka zawsze o głębokości 70 cm. Monitor ustawiony tak, że leciutko wystaje poza krawędź biurka. Przy normalnej pozycji gdy przeglądam neta, gram to oczy od ekranu mam oddalone o 85 cm. Z takiej odległości użytkowałem 19", 22", 24" i w tej chwili mam 30". Nie ma problemu na żadnej z tych wielkości, przy 30" na początku było trochę ciężej, ale kwestia przyzwyczajenia. Zasada jest taka, że bierz największy na jaki Cię stać, przyzwyczaisz się i będzie za mało. Zawsze na początku wydaje się za duże, nawet 22" może Cię "przerazić" :wink: , ale tak jak pisałem, to mija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Biurko- 80cm Monitor- 20" Jest wygodnie. Zasada jest taka, że bierz największy na jaki Cię stać, przyzwyczaisz się i będzie za mało. Zawsze na początku wydaje się za duże, nawet 22" może Cię "przerazić" :wink: , ale tak jak pisałem, to mija.Potwierdzam. Nie mija 2-3 tygodnie i monitor się robi pół mniejszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMatikm Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 acha no to się ciesze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 U mnie 22 cale i oczy 65cm od matrycy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...