kaneda Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam, zastanawiam się nad kupnem nowego monitora, moja stara 17' Philipsa niedługo może zapaść w wieczny sen, dlatego chciałbym się na wszelki wypadek zabezpieczyć. Szukam monitora 19' ewentualnie 20', 21' jakiejś lepszej firmy z 3 letnia gwarancją i z parametrami, które są przyjazne dla wzroku(nie wiem czy takie istnieją). Nie chcę nic od LG. Cena powiedzmy do 450 zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 http://www.allegro.pl/item776251787_eizo_s...i_gw_24m_c.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Każdy LCD będzie bardziej przyjazny, niż CRT od Philipsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Ale ja mam LCD od Philipsa. Ten EZIO ma 24 m-ce gwarancji + jest używany... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Podstawa w monitorze to szeroka regulacja jasności. Wieczorkiem, przy słabym oświetleniu lub jego braku monitor musi mieć możliwość zjechania do poziomu, w którym nie będzie razić. Jest to punkt w granicach 80 kandeli i mniej. Niestety, mimo że wydaje się to proste, mało jest monitorów na rynku, które coś takiego potrafią. Większość badziewi daje po gałach od 100 kandeli i więcej na zerowych nastawach. W takich modelach, trzeba często posiłkować się regulatorem "kontrast", którego nie powinno się w lcd tykać. No ale lepiej uciąć sobie paletę kolorów, niż siedzieć przy monitorze z piekącymi oczami. Polecam stronkę prad.de, tam testujący często sprawdzają jasności i idzie mniej więcej się dowiedzieć jak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 A co powiecie o tym? http://www.allegro.pl/item766583258_philip...atis.html"</a>'>Monitor Czy jest coś lepszego i tańszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Dlaczego Philips, skoro z Twojego obecnego nie jesteś zadowolony? A dlaczego nie LG, skoro LG obok Samsunga robi jedne z najlepszych monitorów dla przeciętnego Kowalskiego? Jak chcesz już typową klasę wyższą, to jest Iiyama, ale tutaj ceny już są wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 wez lg z serii *53v jest tam cos takiego jak pakiet smart;) do tego mozesz naprawde nisko zjechac z jasnoscia do przegladania www/dokumenty zjezdzam sobie z Gamma do -50 obraz staje sie ladniejszy, do filmow na 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Zabardzo nikt mi nie odpowiada na moje pytanie na temat monitora może teraz się uda. Jaki monitor kupic do 700zł to juz max ani 1zł więcej ma być bezpieczny dla oczu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...