czater Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) Witam! Jak w temacie co będzie lepsze? Kompa składam do neta, filmów i od czasu do czasu jakaś gierka. Oczywiście oba byłyby mocno podkręcone, z tym że do athlona kupiłbym jeszcze płytę główną, a do e8400 i q9400 mam dobrego biostara i45 ;] jednakże zastanawiam się co wybrać ;/ Pierwotnie miałem wziąć q9550 ale niestety nie mogę... wg tego tego testu podkręcony do 3+ ghz x4 nie odbiega praktycznie w cale dzisiejszej czołówce, oczywiście mówię o najwyższej rozdzielczości, gdyż tylko taka mnie interesuje Reszta konfigu: Asus m4a79xtd evo lub biostar i45 (którego posiadam) 2x2GB ram (albo DDR2 albo DDR3) hd4890 BQ L7 530w Edytowane 25 Października 2009 przez czater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Skoro masz już dobre mobo na 775 to nie widzę sensu zmiany na AM3, szczególnie, że nie przyniesie to wzrostu wydajności. Weź od razu 4 rdzenie, ale szukaj raczej Q9450, ma więcej cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 tak ma więcej i jest droższy i nie ma go w apollo a ja MUSZE (niestety) kupić wszytko razem w jednym sklepie. W apollo mają tylko q9400. Z testów na necie widziałem że po podkręceniu nie ma w grach dużej różnicy, a że ja grać dużo nie zamierzam to chyba padnie na tego q9400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 mozesz takze kupic na allegro q9450 ~ 600pln ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 mozesz takze kupic na allegro q9450 ~ 600pln ;)Muszę kupić wszystko w jednym sklepie, padło ma apollo bo mają najlepszy asortyment w rzeszowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...