Voltik Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam ! Posiadam głośniki Mercury zestaw 5.1. Nigdy na nie nie narzekałem, ale ostatnio zaczęły bardzo brzydko grać i postanowiłem sprawdzić co im jest. Po kilku testach okazało się, że lewy kanał (Input L) po prostu charczy. Nie pomogła zmiana kabla i wyczyszczenie trochę głośników od środka. Nie widać żadnych wycieków czy usterek na płytce w środku suba. Kartę dźwiękową mam sprawną w komputerze, bo tak samo zachowują się po podłączeniu ich do MP3. Ma ktoś jakieś pomysły ? Znajomy wspominał coś o wymianie cewki, ale po podaniu mu oznaczenia powiedział, że wymiana wyniesie ok 100 zł, to chyba wolę kupić już nowe, bo te mają jednak 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 ja miałem kiedyś podobny problem ze wzmacniaczem i uszkodzona okazała się końcówka mocy. Nie wiem jak to dokładnie wygląda w przypadku głośniczków komputerowych ale myślę że to również wina wzmacniacza i naprawa w przypadku tej klasy głośników raczej nie opłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltik Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Jest tak jak mówiłem, naprawa głośników przekroczy praktycznie 50% kosztów zakupu nowych. W takim razie poluję na nowe :) Proszę o zamknięcie tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...