draenei Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam. Powoli zbieram się do wymiany platformy na i5, dlatego potrzebują baardzo cichego coolera na tą podstawkę(póki co mam e5200), gdyż zależy mi na ciszy w idlu w szczególności. Cena to około 200zł + kilka na pastę. Więc musi mieć zapinkę na 1156(będę kupował dopiero gdzieś za 1-2 miesiące, może jeszcze dorobią), ma być cichy. Ogromnego OC nie będzie, lecz nie wykluczam podrzucenia mu kilku MHz. Będę też zmieniać obudowę, więc nie ma się co martwić wielkościami. Najlepiej jak w zestawie będzie od razu cichy wentyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Mugen albo Ninja. Jak kupisz niedrogo używany to do tego Scythe Gentle Typhoon, i zapinka o ile nie będzie z radiatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Mugen albo Ninja. Jak kupisz niedrogo używany to do tego Scythe Gentle Typhoon, i zapinka o ile nie będzie z radiatorem. Ja bym raczej sugerował Noctuę (NH-U12P SE2 ~250 PLN) - jak się ustawi 900 obr., to mamy 12,6 dB, do tego żywotność wentylatorów 150 000 h, która przebija MTBF całej reszty mechaniki w kompie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Noctua przekracza budżet i wątpię żeby jakikolwiek wentylator wytrzymał 150 000h bez konserwacji i smarowania, a jak się to robi to będą na lata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Mugen II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draenei Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 A co myślicie o Thermalright Ultra 120 extreme + zestaw do montażu na 1156? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mam TRUE na i5@4Ghz 1,35v i pięknie się sprawuje B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draenei Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Mam TRUE na i5@4Ghz 1,35v i pięknie się sprawuje B-)Troszkę nie w porę odpowiadasz, bo Ultra 120 eXtreme mam już od grudnia. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Sorki ;) Jak Ci się sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...