Skocz do zawartości
Vetlorcono

Pomoc W Przetestowaniu Sli <Śląsk>

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam dwie kart graficzne GF 9800 gx2 lecz nie posiadam płyty z obsługą SLI. Znajdzie się ktoś chętny pomóc(nawet za jakąś niewielką opłatą), przetestować je dla mnie. Jedna z tych kart ma mały defekt, mianowicie nie wypuszcza obrazu przez wejście DVI i chciałbym sprawdzić czy może działać jako druga karta w SLI, ta wspomagająca. Wszystkie propozycje pomocy proszę na PW, nie chcę zaśmiecać forum.

Jestem z Jaworzna, ale jestem w stanie dojechać w inne miejscowości (Katowice Mysłowice Sosnowiec). Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze napisałeś - masz 2 x 9800GX2 i chcesz z nich robić SLI ?

Quad SLI ( bo jedna 9800GX2 = 2x9800GT w SLI ) w ogóle działa na 9xxx ?

1 9800GX2 jest już dosyć mocna ( szybsza niż GTX260 , czasami dorównuje GTX280 - o ile zadziała SLI , w przeciwnym wypadku będzie to wydajność 9800GT ) .

2 takie karty to dopiero by był duet .

Ale ma to też minusy - płyta z obsługą SLI ( PCI-E na 8x minimum ) czyli albo chispety NV albo Intel i Core I7/I5., mocny proc i zasilacz do tego .

Może je sprzedaj i kup coś z nowych kart - jedna GX2 na allegro kosztuje od 380 zł wzwyż , są oferty za 500-700 nawet .

Kupisz sobie wtedy pojedyńczą mocną kartę - HD4890 , GTX280 , HD58xx .

Albo sprzedaj tylko 1 kartę a kasę zainwestuj w coś innego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi