Skocz do zawartości
Quarion_Blass

Tania Modernizacja Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zmodernizować pierwszy komputer z podpisu. Co chcę zmienić:

- Athlon X2 4000+ Brisbane na Athlon X2 6000+

- 2x1024DDR2 Goodram 667Mhz - chcę dokupić do tego jedną kostkę 2gb 800Mhz Goodramu(800Mhz ponieważ w przyszłości wymienię moje 667Mhz), będzie ona działać z pamięciami które posiadam?

- Palita 8600GT chcę wymienić na Asusa 9600gso top 384mb, taki jak ten będzie dobry?

Posiadam zasilacz Amacrox Warrior 400W - wystarczy by to uciągnąć?

Czy taka modernizacja zwiększy wydajność w grach? Ze względu na monitor max. rozdzielczość jakiej będę używał to 1280x1024.

Edytowane przez Quarion_Blass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj cpu , mb i ten ram z zestawu nr. 1 i kup :

Athlon II X2 240 - 205 zł ( tańszy i do tego szybszy niż 6000+ ) .

AsRock M3A770DE - 249 zł

GoodRam 2GB 1333MHz CL9 DDR3 - 145 zł

Ceny z esc.pl , możesz też kupić drugą kość DDR3 , wtedy będziesz miał 4 GB , + 145 zł do wydania .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli podkręcę procesor, dokupię ramu i Asusa 9600 gso 384mb. Lepiej mieć 4 kości po 1gb ramu, czy 2x1gb + jedna kość 2gb? Po podkręceniu pocesora tak do 2,5GHz i dokupieniu powyższych części poczuję różnicę? Wymiana zaproponowana przez reydena byłaby najlepsza, ale jednak za droga dla mnie.

Edytowane przez Quarion_Blass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi