Skocz do zawartości
Mekin

Torchlight

Rekomendowane odpowiedzi

O procesie produkcyjnym gry, że wzorowali się na diablo, że mają już wcześniejsze doświadczenie wzięte z mythosa. No i ogólnie, że chcieli wykorzystać boom jaki jest teraz na diablo3 i zarobić trochę kabony, bo w momencie kiedy wyjdzie trzecia odsłona o torchlight nikt już nie będzie pamiętał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez przypadek przeszedłem postacią na emeryturę (u tej laski pry górnej skrzyni) ;/ Jest możliwość powrotu do gry?

Na oficialnym jest hint jak wrócić - sciągasz Hex Editora, otwierasz save'a postaci ( wczesniejszy backup mocno sugerowany ) i zmieniasz jeden wpis. Sam to robiłem i wszystko śmigało.

jaka emeryture ??:-)

Po głównym bossie masz przy drugiej skrzynce postać której przekazujesz chyba jeden item. Później char jest już 'duchem' i masz 'następców'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez przypadek przeszedłem postacią na emeryturę (u tej laski pry górnej skrzyni) ;/ Jest możliwość powrotu do gry?

Ile h zajęło Ci przejście gry?

Odpaliłem "maga" na v.hard i dopiero wtedy gra jest jakimś wyzwaniem, na niższych poziomach można na pałę klikać gdzie popadnie i ciężko polegnąć, chyba idąc afk. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra wogole ma jakis koniec ?

na 31 Lv zklepalem tego bossa na 35 poziomie podziemi

(prawde mowiac nawet na poziomie v.hard byl banalny)

teraz klepie podziemia przez wejscie od malzoleum - ale uklad plansz jest ten sam co poprzednio tyle ze nie wystepuja waypointy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ath: jeszcze nie przeszedłem całe gry, dopiero mam 65 poziom i jakies 23h gry za sobą.

@Strongmen: na ZUS-owską :)

@Orgiusz: dzięki, znalazłem, działa :)

Edytowane przez KuBaB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie ma (albo ja nie odkryłem) portali do poziomów pod kryptą. Skasowałem town portal i teraz muszę przechodzić po kolei kryptę od 1 do 28 poziomu ;/ Poza tym mało bosów jak to miało miejsce w DII. Co ciekawe, w kapliczce ulepszeń wszystkie bonusy poszły w las :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie pokazać skille swoich magów, ciekawi mnie w co inwestować.

lvl 80:

STR. 76 (wyłącznie z przedmiotów)

DEX. 79 (j.w.)

MAG. 599 (wszystko daję tu)

ARM. 155 (też tylko z przedmiotów)

Skille:

Ember Bolt - 10 (podstawa)

Magic Weapons Expertise - 10 (zwiększa obrażenia od magii)

Iceshock - 10 (podstawa)

Critical Strikes - 10 (obowiązkowo)

Adventurer - 10 (+20% do doświadczenia i Fame, +80% efektywność napojów)

Ember Lance - 10 (podstawa)

Advanced Spellcasting - 10 (+12 mana / sekundę)

Ember Strike - 10

Pet Mastery - 10 (+40% Pet / Minion armor i damage)

Treasure Hunter - 10 (+25% gold i magic found)

Armor Expertise - 10 (+40% armor)

Parry and Block - 10 (20% szansa na blok)

Ember Sentry - 5 (przydatne później, gdy każdy damage jest ważny, no i fajnie wygląda ;-))

Możesz też wybrać Summon Beam Golem, ale mnie jakoś nie przypasował - lezie gdzie popadnie i ściąga aggro.

W każdej broni po dwa The Sea King's Ember-Core Shard (każdy +19 HP / sekundę), w pozostałych socketach 14x Etlich's Eyeball (+15 magic każdy) i cztery The Fire Quen Ember Shard w zbrojach (+28 fire res każdy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Ludzie! Pomocy! Takie gry powinny zostać surowo zakazane, zaś ich twórcy internowani na daleki wschód bez możliwości powrotu. Lojalnie uprzedzam, nie czytajcie poniższej recenzji jeżeli szanujecie swój czas i pieniądze, macie rodziny lub pracę. Zasiadając do Torchlight sami skazujecie się na alienację, kłopoty osobiste oraz niedożywienie grożące skrajnym wyczerpaniem. Jeżeli narkotyki, papierosy i alkohol są wpisane na listę używek, także najnowsze dzieło Runic Games powinno niezwłocznie tam trafić z dopiskiem „szczególnie uzależniające”. Ekipa odpowiedzialna za sukces Diablo dokonała wyczynu niełatwego, tworząc hack'n'slash grywalnością bijącego wszystko od czasów... Diablo II Lord of Destruction. Dawni pracownicy Blizzarda sięgnęli po sprawdzone przepisy, przygotowując miodny produkt w uwielbianym przez gawiedź stylu. Efekt jest taki, że kto raz zagra w Torchlight siłą go od monitora nie sposób odciągnąć. Nie pomagają błagania, groźby ani szantaż. Wybaczcie, teraz chyba już nikt nie potraktuje mojego apelu poważnie... Bardzo mi przykro - pożegnajcie żony, matki i szkołę, bo zapowiada się długa przeprawa przez lochy. Do diabła...<p>

Autor: Sebastian „Caleb” Oktaba</p>

<p>ODNOŚNIK DO PUBLIKACJI</p>

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest fajna ,ale szybko sie nudzi.Do diablo mu daleko.Bardzo mala roznorodnosc przeciwnikow i mapek.Misji to w zasadzie nie ma,bo ciagle bijemy jednakowych przeciwnikow ,ktorzy cos wyrzucaja,odnosimy i znowu to samo.Nagrody za to tez kiepskie.Po dojsciu do 45 lev stwierdzam ,ze mimo wszytko o ile jest fajna mlucka to jest nudno.W zasadzie mnie troche przytrzymala chec zdobycia lepszych itemow czy podbicia skili ,ale ostatecznie szybko sie znudzilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem ten build kilka postów wyżej i zastanawiam się, czy np. wpakowanie 10 w Ember Bolt daje potem jakiś bonus do innych emberów? W grze nic o tym nie pisze. Tak samo z pozostałymi skillami, jak poznać czy się uzupełniają na wzajem, czy może każdy jest niezależny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trochę (ok. 4h) pograłem Destroyerem na poziomie hard. Muszę przyznać, że jest raczej łatwo, spodziewałem się czegoś trudniejszego.

Mam 16 level i narazie zainwestowałem w parę poziomów Adventurera, a z umiejętności ofensywnych używam Doomquake, dość skuteczne do rozpędzania pomniejszych wrogów. Broni jest sporo, natomiast za nic nie mogę znaleźć jakiegoś porządnego pancerza. Szkoda, że te questy na potwory dają takie słabe przedmioty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi