ath Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 O procesie produkcyjnym gry, że wzorowali się na diablo, że mają już wcześniejsze doświadczenie wzięte z mythosa. No i ogólnie, że chcieli wykorzystać boom jaki jest teraz na diablo3 i zarobić trochę kabony, bo w momencie kiedy wyjdzie trzecia odsłona o torchlight nikt już nie będzie pamiętał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Przez przypadek przeszedłem postacią na emeryturę (u tej laski pry górnej skrzyni) ;/ Jest możliwość powrotu do gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 jaka emeryture ??:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Przez przypadek przeszedłem postacią na emeryturę (u tej laski pry górnej skrzyni) ;/ Jest możliwość powrotu do gry? Na oficialnym jest hint jak wrócić - sciągasz Hex Editora, otwierasz save'a postaci ( wczesniejszy backup mocno sugerowany ) i zmieniasz jeden wpis. Sam to robiłem i wszystko śmigało. jaka emeryture ??:-) Po głównym bossie masz przy drugiej skrzynce postać której przekazujesz chyba jeden item. Później char jest już 'duchem' i masz 'następców' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Przez przypadek przeszedłem postacią na emeryturę (u tej laski pry górnej skrzyni) ;/ Jest możliwość powrotu do gry? Ile h zajęło Ci przejście gry? Odpaliłem "maga" na v.hard i dopiero wtedy gra jest jakimś wyzwaniem, na niższych poziomach można na pałę klikać gdzie popadnie i ciężko polegnąć, chyba idąc afk. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Ta gra wogole ma jakis koniec ? na 31 Lv zklepalem tego bossa na 35 poziomie podziemi (prawde mowiac nawet na poziomie v.hard byl banalny) teraz klepie podziemia przez wejscie od malzoleum - ale uklad plansz jest ten sam co poprzednio tyle ze nie wystepuja waypointy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) @ath: jeszcze nie przeszedłem całe gry, dopiero mam 65 poziom i jakies 23h gry za sobą. @Strongmen: na ZUS-owską :) @Orgiusz: dzięki, znalazłem, działa :) Edytowane 8 Listopada 2009 przez KuBaB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Pytanie - kupujemy u jednej z niewiast mapy do podziemi. Czy te mapy w jakiś sposób pojawiają się ponownie? Czy też wraz ze wzrostem doświadczenia generują się nowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Wydaje się, że tak. Obecnie mam 67 poziom doświadczenia i mapki są znów dostępne. Za to przedmioty z questów od NPC - żal.pl ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Nie rozumiem. Tłukłem bossa 30 minut po czym padł. Wracam do głównego miasta i echo. Jakby koniec gry - a mam poziom 31. Co teraz mam kupić mapę u babki gdzie piszę level np. 15-???, 20-??? i przez to wchodzić? Bo przekraczając portal mapy są puste.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Na dole wioski jest wejscie do krypty jak dobrze pamietam ;) tam sa nowe levele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Szkoda, że nie ma (albo ja nie odkryłem) portali do poziomów pod kryptą. Skasowałem town portal i teraz muszę przechodzić po kolei kryptę od 1 do 28 poziomu ;/ Poza tym mało bosów jak to miało miejsce w DII. Co ciekawe, w kapliczce ulepszeń wszystkie bonusy poszły w las :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Dobiłem do 55 poziomu Fame i dalej się nie zwiększa - bug czy tak po prostu ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 U mnie to samo. A ktory masz poziom doswiadczenia? U mnie to samo. A ktory masz poziom doswiadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 max fame to 55 max lvl to 99... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Możecie pokazać skille swoich magów, ciekawi mnie w co inwestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Możecie pokazać skille swoich magów, ciekawi mnie w co inwestować.lvl 80: STR. 76 (wyłącznie z przedmiotów) DEX. 79 (j.w.) MAG. 599 (wszystko daję tu) ARM. 155 (też tylko z przedmiotów) Skille: Ember Bolt - 10 (podstawa) Magic Weapons Expertise - 10 (zwiększa obrażenia od magii) Iceshock - 10 (podstawa) Critical Strikes - 10 (obowiązkowo) Adventurer - 10 (+20% do doświadczenia i Fame, +80% efektywność napojów) Ember Lance - 10 (podstawa) Advanced Spellcasting - 10 (+12 mana / sekundę) Ember Strike - 10 Pet Mastery - 10 (+40% Pet / Minion armor i damage) Treasure Hunter - 10 (+25% gold i magic found) Armor Expertise - 10 (+40% armor) Parry and Block - 10 (20% szansa na blok) Ember Sentry - 5 (przydatne później, gdy każdy damage jest ważny, no i fajnie wygląda ;-)) Możesz też wybrać Summon Beam Golem, ale mnie jakoś nie przypasował - lezie gdzie popadnie i ściąga aggro. W każdej broni po dwa The Sea King's Ember-Core Shard (każdy +19 HP / sekundę), w pozostałych socketach 14x Etlich's Eyeball (+15 magic każdy) i cztery The Fire Quen Ember Shard w zbrojach (+28 fire res każdy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Dzięki za tak dokładne przedstawienie sprawy. Czy ten "Ember Bolt" jako podstawa sumuje się z innymi Ember? Bo mam dwa wandy i jakoś pociskam nimi, a lada moment będę mógł wyższy Ember levelować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Ludzie! Pomocy! Takie gry powinny zostać surowo zakazane, zaś ich twórcy internowani na daleki wschód bez możliwości powrotu. Lojalnie uprzedzam, nie czytajcie poniższej recenzji jeżeli szanujecie swój czas i pieniądze, macie rodziny lub pracę. Zasiadając do Torchlight sami skazujecie się na alienację, kłopoty osobiste oraz niedożywienie grożące skrajnym wyczerpaniem. Jeżeli narkotyki, papierosy i alkohol są wpisane na listę używek, także najnowsze dzieło Runic Games powinno niezwłocznie tam trafić z dopiskiem „szczególnie uzależniające”. Ekipa odpowiedzialna za sukces Diablo dokonała wyczynu niełatwego, tworząc hack'n'slash grywalnością bijącego wszystko od czasów... Diablo II Lord of Destruction. Dawni pracownicy Blizzarda sięgnęli po sprawdzone przepisy, przygotowując miodny produkt w uwielbianym przez gawiedź stylu. Efekt jest taki, że kto raz zagra w Torchlight siłą go od monitora nie sposób odciągnąć. Nie pomagają błagania, groźby ani szantaż. Wybaczcie, teraz chyba już nikt nie potraktuje mojego apelu poważnie... Bardzo mi przykro - pożegnajcie żony, matki i szkołę, bo zapowiada się długa przeprawa przez lochy. Do diabła...<p> Autor: Sebastian „Caleb” Oktaba</p> <p>ODNOŚNIK DO PUBLIKACJI</p> Edytowane 23 Czerwca 2010 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Gra jest fajna ,ale szybko sie nudzi.Do diablo mu daleko.Bardzo mala roznorodnosc przeciwnikow i mapek.Misji to w zasadzie nie ma,bo ciagle bijemy jednakowych przeciwnikow ,ktorzy cos wyrzucaja,odnosimy i znowu to samo.Nagrody za to tez kiepskie.Po dojsciu do 45 lev stwierdzam ,ze mimo wszytko o ile jest fajna mlucka to jest nudno.W zasadzie mnie troche przytrzymala chec zdobycia lepszych itemow czy podbicia skili ,ale ostatecznie szybko sie znudzilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Przeczytałem ten build kilka postów wyżej i zastanawiam się, czy np. wpakowanie 10 w Ember Bolt daje potem jakiś bonus do innych emberów? W grze nic o tym nie pisze. Tak samo z pozostałymi skillami, jak poznać czy się uzupełniają na wzajem, czy może każdy jest niezależny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 W Torchlight nie ma synergii między skillami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Gdzie sie kupuje potiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Gdzie sie kupuje potiony?To jakiś żart? :lol: No ale ok, co mi tam: u jednego z TRZECH handlarzy w mieście. Trochę szukania jest, ale powinieneś dać radę. Jak nie to pisz, podrzucę dalsze wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Poważnie. Zeszedłem na 2 poziom, skonczyły sie apteczki i zostało mi 10 p. życia. Szukałem po mieście, byłem u każdego z NPC i chyba jestem ślepy bo nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Gość po lewej: http://galeria.purepc.pl/d/47052-3/Torchlight_5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Ostatnio coś cicho w temacie. Ktoś już ukończył? Jakieś ciekawe przedmioty, może zestawy? Jakieś propozycje ścieżek rozwoju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Ja trochę (ok. 4h) pograłem Destroyerem na poziomie hard. Muszę przyznać, że jest raczej łatwo, spodziewałem się czegoś trudniejszego. Mam 16 level i narazie zainwestowałem w parę poziomów Adventurera, a z umiejętności ofensywnych używam Doomquake, dość skuteczne do rozpędzania pomniejszych wrogów. Broni jest sporo, natomiast za nic nie mogę znaleźć jakiegoś porządnego pancerza. Szkoda, że te questy na potwory dają takie słabe przedmioty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Chcesz dobry pancerz, to trzeba wziac cos, co ma wysoki armor, i samemu enchantowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Chcesz dobry pancerz, to trzeba wziac cos, co ma wysoki armor, i samemu enchantowac ;)Heh, dopiero teraz przez przypadek odkryłem, że można enchantować więcej niż jeden raz ;) A przy okazji znalazłem fajnego unique'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...