Skocz do zawartości
Mekin

Torchlight

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za polsko-angielska wersja ?

Wrzucony jest mod spolszczający, do znalezienia na forum oficjalnej strony gry.

Jest to dodatek fanowski, prawie wszystko jest spolszczone ale jako że nie ma oficjalnej

polskiej wersji (i raczej nie będzie) to i tak najlepsze rozwiązanie umilające grę.

Zbieranie 86 poziomu fame tez musiało być strasznie mozolne .... dziwne, u mnie w oryginalnej wersji fame zatrzymał się na 55lvl <_< śmierdzi mi tu wstrętnym cheatem tak samo jak ta giwera.

Możliwe jest dobicie poziomu Fame do 200 i doświadczenia do 999, wystarczy wgrać mod z forum Runicgames.

W wiosce jest babka sprzedająca mapy do innych lokacji, o nazwie "20-???" (lub lokacja Epic Boss z modu o tej samej nazwie).

Po wejściu w portal przenosimy się do lokacji gdzie potworki są na poziomie o jeden niższym od naszej postaci,

jest extremalnie trudno ale można expić do bólu. Nie uważam tego za cheatowanie.

A co do strzelby to zwyczajnie trafiła mi się złota w hazardzie, bazowo 1250obrażeń, uznałem że warto ją podkręcić u Magika.

Ulepszałem do osiągnięcia pewnego poziomu ryzyka, po którym już można zbyt łatwo stracić wszystkie własności magiczne.

Potem ulepszałem w kapliczkach w których szansa na sukces jest o wiele większa niż w wiosce.

Dobiłem do ok. 4000obrażeń. Kolejny krok to przejście postacią na emeryturę i zostawienie kolejnej tej właśnie strzelby.

Wtedy następuje znaczące ulepszenie jej wszystkich cech (bez dodawania nowych, często zbędnych) i obniżenie wymagań.

Zrobiłem tak kilka razy i miałem pukawkę zadającą 5000obrażeń. Miałem, bo po zainstalowaniu jakiegoś moda na powiększanie gemów

chyba, nie pamiętam, giwera mi znikła !!! Możliwe że dlatego, bo miałem w nią wbite dwa klejnoty, nie wiem, w każdym bądź razie przepadła...

Ogólnie gra jest zbyt łatwa żeby kombinować z cheatowaniem, Diablo tłukłem chyba z pół godziny zarówno w cz. I jak i II,

to jednak było jakieś wyzwanie a tutaj 20s i po krzyku. Brakuje jeszcze przynajmniej z 2 poziomów trudności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez, wprawdzie mialem pare dni urlopu dla GTA4, ale wczoraj znow przysiadlem... :razz:

BTW. ktos wie jak wylaczyc permanentny ALT? mam non stop wlaczone nazwy - tak jakbym caly czas mam nacisniety ALT? widocznie cos nacisnalem, ale co?

Edytowane przez ernik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie za pierwszym miałem mały problem, ponieważ nie mogłem znaleźć Brinka... zaczynam od nowa coś się znalazło i tak z ciekawości bo nie wiem gdzie szukać tego "dodatkowego sładnika" coś takiego bo nie mogę znaleźć, misja od Maga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram dopiero od wczoraj i zastanawiam się kim grać jeszcze bo narazie Destroyerem gram ale coś nudny on jest... gra ktoś może tym co strzelby może itd. ? Dobry ma DMG?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram dopiero od wczoraj i zastanawiam się kim grać jeszcze bo narazie Destroyerem gram ale coś nudny on jest... gra ktoś może tym co strzelby może itd. ? Dobry ma DMG?

Ściągnij sobie mod "EpicBossMaps", znajdziesz na forum runicgames w dziale Mods. W pół godziny nabijesz sobie 30sty poziom i zobaczysz kim Ci się najprzyjemniej gra.

Obowiązkowo też mod "LvlandSkillModV2" znoszący ograniczenie w rozwoju postaci i "TorchlightPL" aby mieć prawie polską wersję.

Instalujesz mody po prostu kopiując rozpakowane katalogi do folderu : C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Dane aplikacji\runic games\torchlight\mods\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oo spolszczenie do Torchligh fajnie :) Jak wrócę do domu to wszystko przetestuję :)

Jak używać tych programów ? :S wrzuciłem tam gdzie chciałeś i nie dizałają ;s

Edytowane przez zajcev99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy maksymalny poziom umiejetnosci to 10? czy da sie go jakos zwiekszyc? (bo w opisie jest 'next lvl 11' mimo 10/10)

A potrafisz czytać ? Jeśli tak to wystarczy przewinąć stronę odrobinę do góry i jest wspomniane o modzie znoszącym ograniczenie poziomów,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potrafisz czytać ? Jeśli tak to wystarczy przewinąć stronę odrobinę do góry i jest wspomniane o modzie znoszącym ograniczenie poziomów,

A ty potrafisz? Nie pytalem sie o mod, raczej o to czy 'legalnie' mozna jakos je podwyzszyc.... Edytowane przez ernik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, ale co to za frajda, jechac we wszystkie staty na maksa...

A co to za frajda przechodzić kolejne poziomy, kiedy doświadczenie stoi od dawna w miejscu i postać się nie rozwija.

Mnie osobiście niezmiernie cieszy nie fakt, że coraz więcej gier ma strukturę otwartą i że łatwo społeczność graczy może tworzyć poziomy,

postacie, bronie itd. itd. To powoduje, że gra "żyje" 5x dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś dziwnego zrobiło mi się z petem. Stoi w miejscu i nic nie robi.

Próbuje przełączać rożne postawy zwierzaka ale nic się nie dzieje.

Miał ktoś taki problem?

edit: Po restarcie zwierzak dziala normalnie.

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi