tomek121 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 tam. Mam problem. Chce podzielic dysk systemowy na 2 czesci.Wszystko robie w partition magic dobrze najpierw zmiejszam pojemnosc jedynej partycji i tworze kolejna. I daje apply changes. Trzeba zrestartowac kompa. Jednak po restarcie dalej mam jedna partycje. W czasie wczytywania windowsa jest blad: xmnt2002-program not found skipping autocheck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Fajnie by było gdybyś podał system operacyjny. Spróbuj to zrobić w dwóch fazach: 1. Zmniejsz partycję -> restart. 2. Utwórz partycję - nie koniecznie za pomocą PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Jeśli już chcesz się tak bawić, to wcześniej: 1. Przeskanuj partycję programem chkdsk (z Windows). 2. Zrób defragmentację dysku. 3. Wszelkie ważne rzeczy z folderu Moje dokumenty oraz Pulpit przenieś na inną partycję. Następnie włączasz PM, obcinasz partycję i dajesz Apply. Po restarcie na wolnej przestrzeni możesz sobie utworzyć partycję z poziomu Windows (Mój komputer->Zarządzaj->Zarządzanie dyskami->Magazyn lub na skróty: Start->Uruchom: diskmgmt.msc i [Enter]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...