mateusiak22 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Witam, Jestem tutaj nowy i mam na imię Mateusz:) Mam pytanie Czy mi wystarczy Be-quiet Pure Power L7-530W do takiego kompa: Pentium d 3.0GHz Sapphire HD 3650 512 DDr2 agp 2GB ram Dysk 160GB 2x DVD 4x wentylator w tym jeden z diodami Oczywiście, komputer służył by do Grania, internetu i filmów Oczywiście nic nie podkręcane, jedynie co to bym się pokusił o podkręcenie Procka do 3,4GHz Proszę o odpowiedź. PS. Obecnie posiadam Modecom Premium 400 i muszę zmienić bo wydaje mi sie że nie wytrzyma wręcz jestem pewien:) Dzięki Edytowane 22 Listopada 2009 przez mateusiak22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Starczy bez problemu. Jeżeli nie masz zamiaru wymieniać części to kup coś tańszego, np. deltę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 CMPSU-450VXEU producent: Corsair polecam tez ten model bez problemu uciągnie twojego kompa ma wysoka sprawność 80+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Co do części, to może w przyszłości tak wymienię. Czyli on będzie dobry, i nie muszę się martwić że mi się komputer spali, tylko używać go bez stresu. I jest on farty zakupu? To który z nich będzie lepszy? Corsair CMPSU-450VXEU czy Be-quiet Pure Power L7-530W Bo nie mogę się zdecydować ten 530 miał by zapas PS. Ten Corsair ma jedną linię 12 Edytowane 26 Października 2009 przez mateusiak22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Jak wklepiesz w googlach "Modecom Premium 400" to sie pojawi opinia tu i ówdzie że to modecom feel 3. Zbadaj czy to prawda. Jeżeli ten "premium" to jednak mc (czyli fortron PNF) to bez problemu takiego potwora uciągnie. A jeżeli nie mc to na dwoje babka wróżyła :plum: Mnie się nie chce grzebać - nie w tym stane ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 jesli masz zamiar za jakis czas kupic cos nowego od podstawy to polecam Be-quiet Pure Power L7-530W albo najlepiej kup od razu zeby nie wydawac dwa razy bo kto wie moze i on okazac sie za slaby jakas 650W i wtedy masz spokoj na dlugo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Raczej będzie Be-quiet Pure Power L7-530W PS. Mam jeszcze pytanie, nie będę zakładał nowego tematu i śmiecił. Mam na procesor chłodzenie Auras Wave LPT-709 i po jego założeniu płyta jest wygięta. Niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia. Co mam z tym zrobić. Czy płycie się coś stanie? Czy mam się bać? Jest już tak tydzień i na razie nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zdejmij i załóż jeszcze raz tym razem poprawnie ! Co do Bequiet'a L7-530W to jest to bardzo dobry zasilacz. Do twojego sprzętu wystarczy byle jaka czterystetka. Na tym Bequiet złożyłem sprzęt z Core i5 750 + 4GB + HD5850 z ważniejszych rzeczy i nie protestował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Kupiłem ten zasilacz BQ i ma niższe napięcia od modecom premium. BQ 11:70v w 3dmark a w necie jak surfuję ma 11:80v a modecom miał 11:90-70 Czy ten BQ jest wadliwy? co robić? Boję się ze mi kompa spali Konfiguracja była podawana wczesniej Mierzyłem miernikiem Edytowane 16 Listopada 2009 przez mateusiak22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Dopóki napięcia są w normie ATX (11.40-12.60V) to nie ma co płakać, jeśli spadną poniżej to pojawią się restarty i różne inne kwiatki. Gdy coś takiego będzie miało miejsce to RMA. Odpal linxa i 3d marka i zobacz wtedy napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Jeszcze napięcie rdzenia procesora skacze. w spoczynku 1.216v i skacze w dół a pod obciążeniem jest 1.160v czy to normalne? Tak się cieszyłem że napięcia będą 12v-11,80v. I nie mogłem się doczekać tego zasilacza, a tu nagle zdziwienie. Jak radzicie co mam robić? wrócić do modecoma i mojego starego procka p4 2,66 i karty FX5200 128mb. Pożegnać się z grami:( Edytowane 16 Listopada 2009 przez mateusiak22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 A napięcie rdzenia sobie skacze bo tak czasem jest i winna jest tu sekcja zasilania płyty. Rozumiem że zasilacz Ci wjeżdża na psychikę że masz 11.70V zamiast 11.80V i nie możesz spać po nocach? - jest w normie więc możesz spać spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusiak22 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Dokładnie tak. Testowałem everestem (system stability test) ok 15 min i było ok Po podkręceniu procka z 3,0 do 3,3 nie przeszedł nawet 10sekund niebieski ekran. Na ty Modecomie było ok. Ja już nie wiem, reklamuję chyba bo nie przeżyję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Kupiłem ten zasilacz BQ i ma niższe napięcia od modecom premium. BQ 11:70v w 3dmark a w necie jak surfuję ma 11:80v a modecom miał 11:90-70 Czy ten BQ jest wadliwy? co robić? Boję się ze mi kompa spali Konfiguracja była podawana wczesniej Mierzyłem miernikiem Nie wiem nad czym płaczesz skoro tu właśnie wychodzi przewaga BeQuieta nad Modecomem. Bowiem...BeQuiet ma mniejsze wahania napięć między idle (surfowanie po internecie) a stress (3d mark) niż Modecom. BeQuiet ma 0,1v a ModeCom 0,2v. Także wszystko jest OK a napięcia mieszczą się w normie ATX. Edytowane 16 Listopada 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...