Xavi Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Witam, otóż wynikła głupia sytuacja: miałem sobie windowsa xp oem'a, oryginalny, miałem naklejkę z kluczem naklejoną na obudwoie, mam jeszcze instrukcje i płytkę oryginalną. Później postanowiłem zmienić obudowę(przestrzeń:D), ze starej obudowy odkleiłem naklejke(nawet ładnie zeszła), lecz ją zgubiłem... Obecnie jadę na linuksie, bo nie wiem już co z tą legalnością:/ Mam oryginalną płytę windowsową, ta z tymi śmiesznymi hologramami nadrukowanymi, do tego instrukcje taką zieloną książeczkę;p, ale nie mam "certyfikatu autentyczności" i co gorsza, mojego kluczu też nie mam nigdzie spisanego Czy to oznacza, że muszę nabyć nowy system, bo mój "przestał być legalny"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 heh, też masz problemy... ;) IMO najlepiej zadzwonić do MS - mają zwyczaj często zmieniać zdanie co do zakresu uprawnień swoich klientów, oraz jaka część komputera jest tak na prawdę komputerem ;) A poważniej - mogą przysłać nową nalepkę/nowy klucz w oparciu o ksero faORT: ORT: ktury, kod z opakowania. Gdybyś "zgubił" fakturę możesz zakupić nową płytę OEM - jesteś wówczas producentem systemów OEM. (xp, vista - czy w7 ??) ps. Chyba już samo odklejenie naklejki w celu przeniesienia jest nielegalne - jesteś przestępcą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...