Skolim Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Witam! Mam nastepujacy problemik. Mojemu koledze ktoś zajał numer GG, noralnie bysmy to olali, ale typ który zajął ten numer uzywa go do obrażania naszych znajomych jak również obraza mojego kumpa ustawiajac "nieciekawe" i obraźliwe statusy. Osoba która to robi prawdopodobnie go zna i to dośc dobrze dodatkowo miszka w tym samym miescie. Udało nam się namerzyc jego IP niestety jest za bramą i był to numer dostawcy :( . Znamy nazwę firmy i jej adres, ale na tym kniec. Teraz pytanka :) . Czy mozna ustalic jakos kto to jest :?: Dalsze namierzanie chyba nie wchodzi w grę (może się mylę ;) ). Czy w takiej sytuacji można liczyć na pomoc dostawcy usług internetowych, czy może on na nasza prosbe znaleźć gościa i wyciagnąć jakies konsekwencje :?: Na to że podadza nam adres gościa raczej nie liczę (a szkoda :twisted: ). Może ktoś miał podobny problem :?: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Zacznijcie od kontaktu z firmą sms express (producentem gg). Potem ew. możecie wysłać mejla do jego isp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahu Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No to macie do czynienia z kims malo inteligentym, bo inaczej zadbal by chociaz o to zebyscie nie zobaczyli jego IP :wink: . Kumpela miala ostatnio taki sam problem, poradzilem jej wyslanie e-maila do panow z ggtech...i chyba cos jej pomogli bo siedzi znow na swoim dawnym numerku. Moze nie podadza Ci namiarow na goscia, ale przynajmniej pomoga odzyskac konto. Swoja droga mozecie wyslac maila do jego dostawcy. Powodzenia w zlapaniu lotra :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 bo chamstfo tszepa tempic - wienc pompieram ;) :D ci kolesie z serwa gg moga chyba tylko zbanowac ip kolesia do konta o konkretnym numerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 wyslij @ do ISP.... w temacie daj ABUSE i napisz, ze gostek ukradl haslo i uzywa tego konta, a to nie jest jego. podaj nr gg itp :) powinno pomoc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 czemu ABUSE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 pod ABUSE sie zawsze zglasza wlamania, skanowanie portow itp :) zazwyczaj @ o tym temacie sa szybciej czytane przez ISP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 qr..... mi sie to tez teraz zdazylo a dokladnie mojej dziewczynie. jakis palant zajal jej konto nazywa sie hakerem i pieprzy rozne glupoty . tez mam jego namiar na ip i co mi z tego. wyslalem maila do gadu gadu i czekam na odpowiedz. tepic takich tumanow nalezy a tak BTW jaki jest adres strony na ktorej mozna sprawdzic dokladnie numer ip? tzn bylem na takiej kiedys gdzie mi pokazalo kto jest takim zarzadzajacym laczem itd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 http://ripe.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 jak ta osoba zmienila haslo na twoj numer GG to mozesz wyslac na maila zapomniane haslo i wtedy wchodzisz na GG i zmieniasz haslo na swoje, to dziala jak podales przypominanie na maila i jesli ta osoba nie zmianila na swoj mail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 zmienila :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...