adam16v Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) Witam Komp jak w podpisie. Stwierdzam że zaczyna się mulić przy xp i dodatkach. Kompresowanie zdjęć RAW do JPG trwa wiecznie. Chcę by zaczął pracować płynnie przy internecie , z TV w tle (nagrywanie programów z karty telewizyjnej). Chcę żeby szybciej kompresował zdjęcia i ewentualnie płynnie chodził filmy HD. Da tej pory pracowałem na karcie zintegrowanej lecz z racji obróbki zdjęć, chęci oglądania HD przydała by się osobna grafika. Nie gram w żadne gry! Ważne dla mnie natomiast jest by procesor i karta pobierały możliwie najmniej prądu bo komp pracuje średnio 12-14 h dziennie. Co do kart słyszałem że podobno któreś z radeonów w trybie 2d potrafią przejść w jakiś stan niskiego poboru prądu. Budżet? Jak najniższy, chciałbym wymienić płytę, proca i grafikę. Chcę zostawić ram ddr2 800 , budę, napęd i zasilacz. Co proponujecie? Edytowane 28 Października 2009 przez adam16v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Proponujemy zebys podal co masz teraz za sprzet i ile chcesz wydac na upgrade, bo "jak najnizszy" dla niektorych to 1000zl dla innych to 100zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) Intel e2160 - 130zł jakaś płytka na p31 lub p35 np gigabyte p31 ds3l - 150zł do tego grafika pokroju HD4550 lub HD4350 koszt około 150zł Myślę że ok, procka i płyty musisz szukać używanych w tych cenach trochę tego jest także nie powinno być problemu. Taki zestaw by tobie spokojnie wystarczył, procka na tej płycie spokojnie podkręcisz na około 3Ghz i masz wydajny zestawik. Edytowane 28 Października 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 E5200+P31... Używane nawet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 W tej chwili mam a64 3000+ 2 gb ddr 2 800 seagate 250 gb co do budżetu to temat jest otwarty ale planowałem wydać nie więcej niż 600-700( jeśli nowy Faktura Vat) A czy jakiś energooszczędny AMD nie sprawdził by się lepiej w stosunku wydajność pobór/prądu ? Czy nie doinwestować i nie kupić czegoś na 4 rdzeniach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 A czy jakiś energooszczędny AMD nie sprawdził by się lepiej w stosunku wydajność pobór/prądu ? Czy nie doinwestować i nie kupić czegoś na 4 rdzeniach? E5200 jest jak najbardziej energooszczędny http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=4545-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 do obróbki zdjęć i filmów HD wcale nie potrzebujesz osobnej karty graficznej. wystarczy dobra integra. no i pobór prądu będzie mniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Albo: AMD Athlon II x4 620 AM3/AM2+ - 345zł ASRock A790GXH/128M - 322zł (płyta ta ma zintegrowaną grafikę HD3300) ceny agito.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...