Anti2k Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Co powiecie o moim front panelku ? Jak beda jakies ciekawe sugestie to chetnie wykorzystam w finalnej wersji. Narazie wszystko chodzi na pajaczku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 jak dla mnie full wypasik :) wyglada naprawde profesjonalnie :) jak masowa produkcja jak zrobiles przezroczyste napisy ?? sam drukowales na papierze przezroczystym ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ja tu zadnego zdjecia nie widze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Front jest wydrukowany na folii, pod spod dalem bialy papier, zeby swiatlo sie dobrze rozchodzilo. Na sam wierzch pleksa 1mm. W miejscach, gdzie sa podswietlane napisy sa wyciete dziury na diody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 baaardzo fajny, i baaardzo mi sie podoba dwa pytanka: 1. jak zrobiles przezroczyste napisy ? 2. potencjometrem sterujesz watrak ktory jest wybrany przelacznikiem ?? jak to dokladnie dziala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 bardzo ladne ... musilaes sie napracowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahu Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No super...full wypas :idea:! Profesjonalna robota! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 z tego co widze on zapamietuje ustawienia dla wentyla? czy dla wszystich na raz ;potencjometr ustala prace ? mozesz schemacik podac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Potencjometrem sterujemy wybrane wiatraki. Jezli wlaczymy auto control - czujnik i regulacja obrotow w zaleznosci od temp, to potencjometr jest automatycznie odlaczany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Bardzo ladny, i te porty wyzej tez dokladnie sa zrobione. Gratuluje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No no no! Zaje... fajny panelik. Naprawde kawał porządnej i co ważniejsze potrzebnej roboty. Moje sugestie: wrzuć gumowe nakrętki na przełączniki - będzie full professional i water proof ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Swietne !! Genialne :D Ile cie to kosztowalo - nie liczac pracy ? Podeslij schemacik ! Prawdziwy REsPECT ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 8) heh musisz być dumny :] , próbowałeś jak to będzie wyglądać z aluminiowym pokrętłem :?: . Jak możesz to narysuj schemat, szablony też możesz wrzucić :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 mozesz schemacik podac ? Mnie interesuje ta pamiec potencjometra... ogolnie chcialem cos takiego zrobic jeno nie potrafie :) ale zeshcematem dalo by rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Profesjonalna robota :!: Też chce sobietaki zbudować! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Jezeli chodzi o schemat to bedzie ciezko. Calosc zrobilem na ukladzie do automatycznej regulacji predkosci wiatraka (tracer, czy jakos tak :) ). Tam jest jakis uklad, ktory tym wszystkim steruje, ale skosnoocy zeszlifowali nazwe ukladu. Oryginalny potencjometr odlaczylem, podlutowalem swoj, dolozylem wlaczniki i diody (+ kilka rezystorow). Oczywiscie byla mala modyfikacja ukladu, w pierwotnej wersji chodzil i potencjometr i sterowanie automatyczne, co wydalo mi sie bez sensu. Zrobilem albo reczna regulacja, albo automatyczna. Wszystko robilem z glowy bez schematow. Ten uklad jest naprawde banalnie prosty, wystrczy miec miernik i minimalne pojecie o elektronice. Uklad tracera niby jest przystosowany do 1 wiatraka, ale po zalozeniu odpowiedniego radiatora bez problemu chodzi na 4 (3 dniowy test przeszedl bez bolu). Jezeli chodzi o gale to jest aluminiowa, tyle ze barwiona chemicznie na czarno (cena galy - 2 zl). Z caloscia zmiescilem sie w 40 zetach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Całkie zaje.. ten modzik ale się przyczepie do jednego ... nie podobają mi się te łepki od wkrętów.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Bardzo zajebiste :D tez chcem takie coś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No ja nie moge. Wypasiony panelik. Coolturka. Moze opracujemy schemacik na jakims kontrolerku. Spodobal mi sie twoj panelik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A powiedz mi ile Cie same koszta wyniosly? Bez robocizny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A powiedz mi ile Cie same koszta wyniosly? Bez robocizny.A powiedz mi ile Cie same koszta wyniosly? Bez robocizny. I ile czasu zajelo ci zrobienie tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A powiedz mi ile Cie same koszta wyniosly? Bez robocizny.czytaj posty napisal ze 40 zeta a robocizna chyba za free :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSN2 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 WYPAS JESTEŚ WIELKI! Napisz jak wszedłeś w posiadanie tego "tracera" bądź jak go zdobyłeś. I mimo wszystko postaraj się wyrysować jakiś schemat podłączenia tego układu. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A powiedz mi ile Cie same koszta wyniosly? Bez robocizny.czytaj posty napisal ze 40 zeta a robocizna chyba za free :P :oops: Sorki, nie zauwazylem(chyba z pospiechu i lenistwa) :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No ja nie moge. Wypasiony panelik. Coolturka. Moze opracujemy schemacik na jakims kontrolerku. Spodobal mi sie twoj panelik :) Opracujcie - chętnie zrobie sobie podobny :) Wypas panel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 WYPAS JESTEŚ WIELKI! Napisz jak wszedłeś w posiadanie tego "tracera" bądź jak go zdobyłeś. I mimo wszystko postaraj się wyrysować jakiś schemat podłączenia tego układu. Dzięki Tracera kupilem za 18 zeta na gieldzie. Co do schematu to zrobi sie, niema problemu, tyle ze nie wiem co to za uklad siedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 to ja mam pyt do elektornikow .. Mamy np 4 wentyle... i 4 wlaczniki - kazdy z nich to inny wentyl 1 potencjometr i np wlaczam 1 wentyl i daje potencjometr na polowe i sobie tam wieje... potem wlaczam 2 wentyl i potencjometr zapamietuje ustawienie 1 wentyla (pamietajac ze jest tylko 1 potencjometr) itd... Co steruje pamiecia ustawien ? jaki uklad ? sa schematy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Wypas na MAXA !!!! - wyglada ja firmowy ze sklepu. Wielkim RESPECT Tylko dalej jakos nie czaje jak zrobiles te napisy, ale jak zaczne robic swoj to cos wykombinuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anti2k Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Fotka w nocy, jeszcze sie nie umiem poslugiwac tym cyfrakiem dlatego taka jakosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Naprawdę genialnie to wygląda. Gdyby jeszcze ktoś opracował schemat w stylu tego co proponuje MichalP [xsrx] to byłby czad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...