Skocz do zawartości
Allen

Napędy- czym zakleić??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przeglądałem cały dział i nie znalazłem na ten temac nic, yba ze jednaj coś było :wink: :)

Zamierzam zrobić modzik mojej budy :D , powycinać, pomalować itp. p.i.e.r.d.o.ł.y :) I mam problem z napędami. Otóż nie chciałbym ich malować na czarno jak obudowę, tylko je czymś okleić z zewnątrz. Nie wiem co by się do tego nadawało najlepiej, czy zwykły papier samoprzylepny czarny, ale mógłby się on odkleić :( przy dotykaniu DVD czy nagrywary. Więc zwaracam się z prośbą o doradzenie czym przykleić i jak? czy w jakiś spodób przygotować napędy na oklejanie i czym je okleić?

Thx za pomoc.

P.S. A i jeszce jedno jaka by była najlepsza farba do malowania?? Znaczy jaka i firma (jakoś nie mogę sobie przypomineć nazw żadnych, sorka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi Ci o to:

Dołączona grafika

to proponuję ten atrykuł.

Widziałem podobną folię, tylko nie wiem czy samoprzylepną w sklepie z akcesoriami do drukarek. Folia ta służy do nadruku, koszt to chyba 6zl za str. a4

Co do lakieru, to ja chwalę sobie Fast Finish. Jest o wiele twardszy od np. Decolaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do firmy to nie za bardzo mi się umywa, gdyż w pobliżu nie za bardzo mam. A chciałbym okleić napędy na czarno, bo to by mi pasowało najlepiej w końcu obudowa na 99,9% będzie na czarno malowana. A co do klejenia to jakis podkład jest potrzebny czy nie bardzo?

Dzisiaj dostałem kratkę zabezpieczającą (tą co jest na wentylatorze na procu ( za Free, fajny gos jest z tego sprzedawcy :D tak w ogóle ) teraz jeszcze tylko wzoru mi brakuje, plexi i wyżynarki :( Nom i czasu na wykonanie tego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi