bor1904 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Witam Zakupiłem części: AMD Phenom II X2 550 BOX (3.1GHz, Dual Core, 7MB[1+6], 80W, AM3) Black Edition Płyta główna:Gigabyte MA770T-UD3P, AMD 770, DDR3, SATA2, RAID, FW, GBLAN, ATX AM3 Pamięci:DDR3 4GB 1333MHz Kingston (2x2GB, DualDDR, CL9) HDD Samsung SATA 250 GB Nagrywarka:LG GH22NS50 DVD±R 22x, DVD±RW 8x, CD-RW 32x, DVD+R DL 12x, DVD-RAM 12x, OEM, SATA, Black Grafika: HIS HD4650 512 DDR2 -------------------------------------------- Poskładałem to według instrukcji i niestety jedyne co uzyskałem to kręcące się wiatraki( i dysk piknie raz przy włączeniu). Mam wrażenie że zawiesza sie na procedurze POST. Po zostawieniu tylko podpiętego procka , zasilacza (tylko główna "wpinka") oraz głóśnika-rusza wentylator od procka i zasiłki , a głóśnik milczy(ani razu nie dał o sobie znać). Jest jeszcze jedna ważna sprawa po włączeniu zailania nie idzie go wyłączyć power switchem tylko wyłącznikiem na zasilaczu. Czy to coś z płytą główną czy jest szansa że zasilacz w jakiś sposób szwankuje? dziekuje z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Próbowałeś odpalać na pająka? Wyjmij wszystkie kabelki z F_PANEL i uruchom śrubokrętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bor1904 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Próbowałeś odpalać na pająka? Wyjmij wszystkie kabelki z F_PANEL i uruchom śrubokrętem. Tak. Mam w tej chwili wszystko na podłodze i podłączone tylko : głośnik, wpinke od zasilacza i procek. odpalam spinaczem i .... cały czas to samo:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 1. Sprawdzenie wszystkich wtyczek. 2. Sprawdzenie napięcia baterii. 3. Masz podłączoną pamięć? Spróbuj podłączyć tylko jedną kość i w razie problemów przekładać do innych slotów. Zazwyczaj jedna kość powinna być umieszczona jak najbliżej procesora - niektóre płyty nie startują z kością podłączoną pod inny slot niż nr. 1. 4. Zresetuj ustawienia bios przy pomocy zworki - przy odłączonym kablu zasilania przełóż ją na 10-15 sekund w pozycję CLEAR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bor1904 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Jestem teraz w pracy więc nie moge sprawdzić ale olśniło mnie że chyba nie wetknąłem tej 4-pinowej wtyczki koło procka->czy to mogło spowodować takie anomalia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) Musisz ją podłączyć. Edytowane 29 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bor1904 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Musisz ją podłączyć. Jednak ciekawi mnie czy faktycznie nie podłączenie tego kabla mogło spowodować taką sytuacje że nie szło w ogóle wyłączyć kompa wyłącznikiem na płycie głównej i niedziałanie speakera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 (edytowane) Tak. Edytowane 29 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bor1904 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Tak. Dzieki. Jestem spokojniejszy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...