Skocz do zawartości
voo

temperatura pamieci na Radku 9100

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobilem ostatnio test, przykleilem czujke temp na jedna kostke pamieci na grafie, podczas demka 3dm2k3 temp oscylowala w okolicach 51*C... czy to wysoka temp? :? Moze to jest przyczyna slabego krecenia sie tych kostek (260 i juz af) Karta Powercolor 9100 128MB, Hynix 303A Warto walnac miedziane radiatorki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swoje mam 200@250 i jest goraca, ale poki nie podnosisz napiecia, to o tem nie placz, pierwsza oznaka przesady sa artefakty, poki ich nie ma to luzik

u mnie wszystko w std, tylko chcial bym je troche podkrecic... dlatego zastanawiam sie czy radiatorki by cos pomogly :roll: na razie + 10Mhz i juz nic prawie nie widac :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatorki zawsze sa mile widziane 8) U mnie po podlaczeniu termometru troche sie zdziwilem bo bez radiatorow po przekreceniu na 300 MHz temperatura wyniosla 59*C. Teraz juz jest cool (doslownie :lol:), bo zalozylem miedziane radiatorki i zamontowalem 80mm wiatrak (7V ofkoz 8) ) tak ze dmuch na Radka az milo. Dzieki temu doszedlem do 320, ale jeszcze musze troche potestowac, czy to wszystko jest stabilne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...