Skocz do zawartości
Michrz

Starsza Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio zastanawiam się nad wymienieniem obudowy. Przeglądam sobie oferty na alledrogo i sensowny sprzęt zaczyna się od ~250 zł. Niemniej wzrok mój padł na tą http://www.allegro.pl/item799754885_ibm_es...x18gb_scsi.html aukcję i zacząłem się zastanawiać czy taki komputer może stać się dawcą obudowy dla nowszego zestawu. Zwłaszcza : czy blaszka z tyłu obudowy jest wstawiona na stałe, czy można wymienić ją na właściwą dołączaną do płyty głównej? Czy ktoś w ogóle miał styczność z takim sprzętem i mógłby coś powiedzieć o jego wytrzymałości? Tak na oko ATX to ATX, ale wiem że niektóre większe firmy coś tam mąciły z wnętrzem markowych komputerów. Będę wdzięczny za odpowiedzi

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaproponowana jest i owszem - całkiem fajna, ale nadal droga. Zmodować starą... tak, to można robić, ale nie da mi to więcej przestrzeni. Wygląd nie jest dla mnie taki ważny, chce mieć więcej przestrzeni no i coś solidnie wykonanego.

Ale po co Ci więcej przestrzeni w obudowie?

Można kupić jakąś za 100 ale pytanie po co?

Po to aby miała więcej miejsca?

Za solidne wykonanie trzeba zapłacić więc ta podana prze zemnie jest za tą cenę najlepszym wyborem.

Jeśli chcesz wydać mniej rozejrzyj się za używaną w jakiejś odpowiadającej Ci cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem kilka ibmów (z epoki P4), były otwierane z drugiej strony w stosunku do normalnych kompów, co za tym idzie design płyty głównej był zmieniony. Czy w tej linkowanej jest tak samo, nie wiem, ale w ciemno nie zakładałbym kompatybilności ze standardem atx...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killer85: Bo moja obecna ma szerokość 180mm i mi dobre chłodzenie nie chce wejść, a BOX dołączony do Xeona 3520 nie jest łaskawy dla mych uszu :) Jeśli nie znajdę niczego sensownego, to pewno zdecyduje się na polecanego Aurasa Wave, a obudowa zostanie.

//ha, mam słaby refleks :) zagadam

Edytowane przez Michrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killer85: Bo moja obecna ma szerokość 180mm i mi dobre chłodzenie nie chce wejść, a BOX dołączony do Xeona 3520 nie jest łaskawy dla mych uszu :) Jeśli nie znajdę niczego sensownego, to pewno zdecyduje się na polecanego Aurasa Wave, a obudowa zostanie.

//ha, mam słaby refleks :) zagadam

Hmm...

Obudowę jak kupować to już porządną na lata anie jakiś szajs...

Jeśli masz starą obudowę to rozważ moją propozycję...może warto zmienić budę po X latach na nową...

Jeśli szkoda Ci kasy na nową obudowę(lub nie masz jej za dużo) bierz Aurasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi