athlonik85 Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Dzień dobry :) Chciałem zwrócić się z pytaniem co jeszcze mogę poprawić przy OC mojego sprzętu CPU , AMD AthlonX2 4200+ Manchester MB, Asus A8N SLI Premis RAM, 2 GB Corsair xms DDR cl2 GPU GF9600GT PSU 530 w Tugan udało mi się uzyskać stabilne 2,6 GHz na CPU , 200 MHz dla Pamięci RAM . Bez zmian napięcia na CPU. Przydało by się troszkę mocy do GTA IV albo COD'a bo czasem się przycina. procek chlodzony thermalrigh wieżą z 12 cm wiatrakiem (nie pamiętam symbolu) za wskazówki dziekuje Edytowane 31 Października 2009 przez athlonik85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Dobre pamięci. Zmień im timingi lub zmniejsz taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlonik85 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Tzn? mam zmniejszyć prędkość pamięci na korzyść CPU ? . Pamięci chodzą na swoich domyślnych timingach 2 2 2 5 , niżej nie mogę ustawić. W poprzednim poscie popełniłem błąd . podałem info bus speed jako prędkość ramu - sorry. ram pracuje na 200 mhz załączam screenshot z cpuz proszę o drobną pomoc :) EDIT: Znalazłem topic na forum ze spisem pamięci , znalazłem tam swoje : XMS-PC3200XL/XLPT Rev1.2 (2-2-2-5-1T) --chip--> Samsung TCCD ~ Brainpower PCB Mam 4 takie moduły po 512 mb Edytowane 31 Października 2009 przez athlonik85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Jak są na Samsungach TCCD to powinny zrobić 500mhz na nie dużym napięciu, ale IMO zbędna zabawa bo dodatkowe 100mhz na pamięciach nieda Ci jakiegoś kopa w grach. O ile karta graficzna dobra to procesor mocno ją ogranicza, pozatym GTA IV to gra lubiąca 4 rdzenie. Jakby dało rade to chociaż z 2,8ghz żebyś miał na tym X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...