zagroo Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Witam, mam taki problem otóż wczoraj grałem sobie spokojnie na komputerze i nagle wyskoczył ten niebieski ekran i reset komputera. I od tamtego czasu za każdym razem gdy ładował się Windows wyskakiwało to i szybko resetował się komputer. Zrobiłem format, zainstalowałem na nowo Windows wszystko chodziło bez problemu i nagle znów to samo:/ Nie moge nawet uruchomić windowsa bo cały czas się sam resetuje. Przeprowadziłem Memtest ale nie wykazało żadnych błędów. Czytałem że mogą to być uszkodzone ramy ale podłączyłem ramy z innego komputera i było dalej to samo. Gdy podłącze ten dysk twardy do innego kompa jako drugi dysk to działa. Macie jakieś rady??:// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 A czasem nie masz podkręconego procka i jednocześnie zmienionej częstotliwości pracy pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagroo Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Nie, nigdy nie podkręcałem podzespołów, a gdzie moge sprawdzic czestotliwosc pracy procesora?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Najprościej w BIOSie, a pod Windowsem CPU-Z. Wkładałeś RAM w różnej kombinacji slotów? Może zasilacz daje za mało prądu na pamięci? Podaj swoją konfigurację sprzętową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagroo Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) Zformatowałem dysk, pościągałem nowe sterowniki do płyty głównej i jak narazie przez dwa dni działa bez problemu. Możliwe że problem leżał w sterownikach Gigabyte GA-M720-US3 GeForce 8600gts 512 Procesor AMD Athlon 64 X2 5600+ 2x2,9 Ghz 1 MB 2GB Ram Zasilacz Amacrox Warrior AX450-PNF Edytowane 1 Listopada 2009 przez zagroo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...