Skocz do zawartości
Uzurpator

Klawiatura

Rekomendowane odpowiedzi

tak sobie patrzę na moją klawiaturę i szczerze powiem, ale żałość d4 ściska. Piękna to Chicony 101 klawiszy, weteranka sluży mi już 8 rok. I przez ten czas trochę się usyfiła...

Boki klawiszy sa pokryte jakimś lepkim syfem, a zza niektórych widać jakieś posklejanie włosy... i wydaje mi się, że chyba widzę jakiś makaron pod klawiszami. Poza tym całość świeci się już od warstewki tłuszczu z palców.

Cóz - ostatni raz myłem ją dwa lata temu, ale był to długi i nudny proces.

Znacie może jakąś szybszą metodę wymycia klawikordu? Myślałem nad wrzuceniem klawiszy do woreczka z płótna i wyprania gdzieś na 30-40 stopni, ale jakoś nie mam pewnosci, że sie nie połamią.

Jakieś inne metody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie :) Polecam A4Tech bezprzewodowy komplet z mysza optyczna (w MM za 199PLN). Kupilem dwa dni temu i komfort pracy niesamowity.

Swoja stara czyscilem standardowo. Rozkrecalem i wyjmowalem elektronike a potem pod prysznic i jazda szczota i mydlem :)

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam chicony od 96 roku i co jakies pol roku (no moze rok) zdejmuje klawisze myje je w cieplej wodzie z proszkiem do prania, odkrecam gorny panel (ten na ktorym trzymaja sie klawisze) i tez go myje w cieplej wodzie... wszystko trwa jakies 20 minut, a klawiaturka dalej wyglada jak nowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam czarna i sie nie brudzi :)

Od czasu do czasu obrot do gory nogami kilka wstrzasow zeby paprochy wylecialy i koniec czyszczenia.

dobre... trzeba zapisac sobie ta mysl ;)

jak masz czarne spodnie to tez ich nie pierzesz? brud nie zawsze jest czarny hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...