Enjama Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 (edytowane) Witam Potrzebuje kupić monitor lcd do peceta Mam nadzieję że ktoś mi wybierze najlepszy model Podam moje typy: Samsung SyncMaster SM2243SN Samsung SyncMaster SM2233SN LG Flatron W2243S Acer X223HQB Asus VH222D Od razu mówię że nie jestem pewien czy w ogóle moja karta graficzna integra Intel® 82865G Graphics Controller obsłuży rozdzielczośc 1680x1050 albo 1920x1080 ? Jeśli nie to jaka najtańsza karta na agp będzie dobra ? Cena to tak do 550 zł więc raczej innych ciekawych modeli nie ma Monitory są bez HDMI i tu moje pytanie.W lapku mam hdmi no ale czy jak podłącze monitor do lapka po kablu D-sub i puszcze film w Full HD to czy na monitorze będzie to samo ? rozdzielczość 1920x1080 ? Najbardziej podobają mi się Samsung SyncMaster SM2233SN i LG Flatron W2243S Znalazłem jeszcze BenQ G2220HD który jako jedyny z podanych ma DVI Waszym zdaniem który no i jak z tym D-sub będzie ? Pozdro Edytowane 30 Października 2009 przez Enjama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drusek Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 W pracy mam podobną konfigurację: Intel® 82845G (czyli chyba gorszy?) Monitor Samsung SyncMaster 2243NW Musiałem poszukać i zainstalować sterowniki do grafiki bo te windowsowskie (VISTA) nie starczyły aby obsłużyć rozdzielczość, którą obecnie mam max 1680x1050 i taką używam i wszystko działa. Także na pewno grafika obsłuży ci podobny monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam Potrzebuje kupić monitor lcd do peceta Mam nadzieję że ktoś mi wybierze najlepszy model Podam moje typy: Samsung SyncMaster SM2243SN Samsung SyncMaster SM2233SN LG Flatron W2243S Acer X223HQB Asus VH222D Od razu mówię że nie jestem pewien czy w ogóle moja karta graficzna integra Intel® 82865G Graphics Controller obsłuży rozdzielczośc 1680x1050 albo 1920x1080 ? Jeśli nie to jaka najtańsza karta na agp będzie dobra ? Cena to tak do 550 zł więc raczej innych ciekawych modeli nie ma Monitory są bez HDMI i tu moje pytanie.W lapku mam hdmi no ale czy jak podłącze monitor do lapka po kablu D-sub i puszcze film w Full HD to czy na monitorze będzie to samo ? rozdzielczość 1920x1080 ? Najbardziej podobają mi się Samsung SyncMaster SM2233SN i LG Flatron W2243S Znalazłem jeszcze BenQ G2220HD który jako jedyny z podanych ma DVI Waszym zdaniem który no i jak z tym D-sub będzie ? Pozdro Po d-subie będzie beznadziejna jakość obrazu, o ile w ogóle znajdziesz przejściówke HDMI>D-sub ;) Ja bym brał ten monitor z DVI [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Lanc chyba się skądś znamy ? ;p Wyczytałem tutaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1348012.html gościu ma tą samą grafikę że stery mu nawet nie pomogły a taki adapter http://allegro.pl/item800631559_karta_adap...il_np_dell.html za 15 zl :) który ma dvi już tak Skoro muszę już wybierać w monitorach które mają dvi to co powiecie na Gateway HD2201 ?? :) 22 cale dvi,hdmi 1680x1050.W teście Komputer Świat wypadł całkiem nieźle Rozdzielczość full hd odpada ... byłem u kumpla który ma 1680x1050 na 22' i większa rozdzielczość wydaje się już przesadzona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Rozdzielczość full hd odpada ... byłem u kumpla który ma 1680x1050 na 22' i większa rozdzielczość wydaje się już przesadzonaW nowoczesnych systemach nie ma problemu z wielkością czcionek i innych elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Skoro muszę już wybierać w monitorach które mają dvi to co powiecie na Gateway HD2201 ?? :) 22 cale dvi,hdmi 1680x1050.W teście Komputer Świat wypadł całkiem nieźle Tez mysle o tym monitorze ale ciezko znalezc jakeis opinie uztkownikow o nim :/ W temacie "monitory 22" nie raz padalo pytanie o ten monitor i nikt sie nie wypowiedzial, ja tez zadalem tam pytanie odnoscie tego monitora jakies dwa-trzy dni temu i cisza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Tez mysle o tym monitorze ale ciezko znalezc jakeis opinie uztkownikow o nim :/ W temacie "monitory 22" nie raz padalo pytanie o ten monitor i nikt sie nie wypowiedzial, ja tez zadalem tam pytanie odnoscie tego monitora jakies dwa-trzy dni temu i cisza :/ Monitor jest bardzo, ale to bardzo egzotyczny i szczerze mówiąc wątpię że będą jakieś opinie użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Dobra, napiszcie coś konkretnego. Tez szukam LCD do peceta, w 95% chodzi o net i filmy, pozostale 5% to Word ;-] Szukam pilnie, wiec linki do sklepow warszawskich prosze. $$$ < 550 PLN Nie mam wymagan, ma byc dobry Pisze jak lamus, co? A jeszcze niedawno budowalem wc, znalem wszystkie procesory graficzne i ilosc szaderow etc na pamiec... ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Po d-subie będzie beznadziejna jakość obrazu,Jak uzyjesz zwykłego drutu zamiast normalnego kabla lub monitora ze skopanym wejsciem to będzie... Mam monitor z dvi i dsub i podłączone równoczesnie 2 komputery, róznica w obrazie prawie niezauwazalna. Notebooka do TV FullHD przez dsub tez podłączałem i w 1920 daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enjama Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Ok znalazłem chyba najtańszy LG z dvi i hdmi LG W2252V-PF http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/344313 Na forum nic o nim nie ma a na ceneo ma pozytywne opinie ;) Może się ktoś wypowiedzieć co o nim sądzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Poczytaj opinie na forum o 2252TQ - to DOKŁADNIE ten sam monitor, tylko z dodatkowym wyjściem HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Ja kupiłem W2252S bez DVI za 479zł od ręki z 12 miesięczną gwarancją. Obraz taki, ze nie mam się do czego przyczepic, bo znowu do czego mozna sie przyczepiac przegladajac www i ogladajac dvix... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...