Enjama 0 Report post Posted October 30, 2009 (edited) Witam Potrzebuje kupić monitor lcd do peceta Mam nadzieję że ktoś mi wybierze najlepszy model Podam moje typy: Samsung SyncMaster SM2243SN Samsung SyncMaster SM2233SN LG Flatron W2243S Acer X223HQB Asus VH222D Od razu mówię że nie jestem pewien czy w ogóle moja karta graficzna integra Intel® 82865G Graphics Controller obsłuży rozdzielczośc 1680x1050 albo 1920x1080 ? Jeśli nie to jaka najtańsza karta na agp będzie dobra ? Cena to tak do 550 zł więc raczej innych ciekawych modeli nie ma Monitory są bez HDMI i tu moje pytanie.W lapku mam hdmi no ale czy jak podłącze monitor do lapka po kablu D-sub i puszcze film w Full HD to czy na monitorze będzie to samo ? rozdzielczość 1920x1080 ? Najbardziej podobają mi się Samsung SyncMaster SM2233SN i LG Flatron W2243S Znalazłem jeszcze BenQ G2220HD który jako jedyny z podanych ma DVI Waszym zdaniem który no i jak z tym D-sub będzie ? Pozdro Edited October 30, 2009 by Enjama Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drusek 0 Report post Posted November 6, 2009 W pracy mam podobną konfigurację: Intel® 82845G (czyli chyba gorszy?) Monitor Samsung SyncMaster 2243NW Musiałem poszukać i zainstalować sterowniki do grafiki bo te windowsowskie (VISTA) nie starczyły aby obsłużyć rozdzielczość, którą obecnie mam max 1680x1050 i taką używam i wszystko działa. Także na pewno grafika obsłuży ci podobny monitor. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lanc 108 Report post Posted November 6, 2009 Witam Potrzebuje kupić monitor lcd do peceta Mam nadzieję że ktoś mi wybierze najlepszy model Podam moje typy: Samsung SyncMaster SM2243SN Samsung SyncMaster SM2233SN LG Flatron W2243S Acer X223HQB Asus VH222D Od razu mówię że nie jestem pewien czy w ogóle moja karta graficzna integra Intel® 82865G Graphics Controller obsłuży rozdzielczośc 1680x1050 albo 1920x1080 ? Jeśli nie to jaka najtańsza karta na agp będzie dobra ? Cena to tak do 550 zł więc raczej innych ciekawych modeli nie ma Monitory są bez HDMI i tu moje pytanie.W lapku mam hdmi no ale czy jak podłącze monitor do lapka po kablu D-sub i puszcze film w Full HD to czy na monitorze będzie to samo ? rozdzielczość 1920x1080 ? Najbardziej podobają mi się Samsung SyncMaster SM2233SN i LG Flatron W2243S Znalazłem jeszcze BenQ G2220HD który jako jedyny z podanych ma DVI Waszym zdaniem który no i jak z tym D-sub będzie ? Pozdro Po d-subie będzie beznadziejna jakość obrazu, o ile w ogóle znajdziesz przejściówke HDMI>D-sub ;) Ja bym brał ten monitor z DVI [; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Enjama 0 Report post Posted November 6, 2009 Lanc chyba się skądś znamy ? ;p Wyczytałem tutaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1348012.html gościu ma tą samą grafikę że stery mu nawet nie pomogły a taki adapter http://allegro.pl/item800631559_karta_adap...il_np_dell.html za 15 zl :) który ma dvi już tak Skoro muszę już wybierać w monitorach które mają dvi to co powiecie na Gateway HD2201 ?? :) 22 cale dvi,hdmi 1680x1050.W teście Komputer Świat wypadł całkiem nieźle Rozdzielczość full hd odpada ... byłem u kumpla który ma 1680x1050 na 22' i większa rozdzielczość wydaje się już przesadzona Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyle 387 Report post Posted November 6, 2009 Rozdzielczość full hd odpada ... byłem u kumpla który ma 1680x1050 na 22' i większa rozdzielczość wydaje się już przesadzonaW nowoczesnych systemach nie ma problemu z wielkością czcionek i innych elementów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaykay 1 Report post Posted November 6, 2009 Skoro muszę już wybierać w monitorach które mają dvi to co powiecie na Gateway HD2201 ?? :) 22 cale dvi,hdmi 1680x1050.W teście Komputer Świat wypadł całkiem nieźle Tez mysle o tym monitorze ale ciezko znalezc jakeis opinie uztkownikow o nim :/ W temacie "monitory 22" nie raz padalo pytanie o ten monitor i nikt sie nie wypowiedzial, ja tez zadalem tam pytanie odnoscie tego monitora jakies dwa-trzy dni temu i cisza :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
toms83 259 Report post Posted November 6, 2009 Tez mysle o tym monitorze ale ciezko znalezc jakeis opinie uztkownikow o nim :/ W temacie "monitory 22" nie raz padalo pytanie o ten monitor i nikt sie nie wypowiedzial, ja tez zadalem tam pytanie odnoscie tego monitora jakies dwa-trzy dni temu i cisza :/ Monitor jest bardzo, ale to bardzo egzotyczny i szczerze mówiąc wątpię że będą jakieś opinie użytkowników. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fipa 0 Report post Posted November 6, 2009 Dobra, napiszcie coś konkretnego. Tez szukam LCD do peceta, w 95% chodzi o net i filmy, pozostale 5% to Word ;-] Szukam pilnie, wiec linki do sklepow warszawskich prosze. $$$ < 550 PLN Nie mam wymagan, ma byc dobry Pisze jak lamus, co? A jeszcze niedawno budowalem wc, znalem wszystkie procesory graficzne i ilosc szaderow etc na pamiec... ;-] Quote Share this post Link to post Share on other sites
SGJ 2 Report post Posted November 7, 2009 Po d-subie będzie beznadziejna jakość obrazu,Jak uzyjesz zwykłego drutu zamiast normalnego kabla lub monitora ze skopanym wejsciem to będzie... Mam monitor z dvi i dsub i podłączone równoczesnie 2 komputery, róznica w obrazie prawie niezauwazalna. Notebooka do TV FullHD przez dsub tez podłączałem i w 1920 daje rade. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Enjama 0 Report post Posted November 7, 2009 Ok znalazłem chyba najtańszy LG z dvi i hdmi LG W2252V-PF http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/344313 Na forum nic o nim nie ma a na ceneo ma pozytywne opinie ;) Może się ktoś wypowiedzieć co o nim sądzi ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Huberek 25 Report post Posted November 7, 2009 Poczytaj opinie na forum o 2252TQ - to DOKŁADNIE ten sam monitor, tylko z dodatkowym wyjściem HDMI. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fipa 0 Report post Posted November 7, 2009 Ja kupiłem W2252S bez DVI za 479zł od ręki z 12 miesięczną gwarancją. Obraz taki, ze nie mam się do czego przyczepic, bo znowu do czego mozna sie przyczepiac przegladajac www i ogladajac dvix... Quote Share this post Link to post Share on other sites