kamilos876 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Chcę podłączyć PC (Win XP) do laptopa (Win 7) kablem LAN (skrosowany) w celu przesylania plików, ale mam z tym problem. Na PC jest tak: ip 192.168.0.5 maska 255.255.255.0 grupa robocza WORKGROUP zapora wylaczona pliki udostepnione Na laptopie tak: ip 192.168.0.4 maska 255.255.255.0 grupa robocza WORKGROUP zapora wylaczona pliki udostepnione i problem polega na tym że mogę się pingować z xp na win7 i na odwrót ale już połączyć sie w celu przesłania plików to sie nie da, wpisywanie w Uruchom \\nazwa_drugiego_kompa\ lub \\ip_drugiego_kompa\ nic nie daje bo wyskakuje blad ze nie udalo sie polaczyc, ale od tego trzeba zacząć ze w otoczeniu sieciowym ani PC ani laptop nie widza drugiego kompa Dodam jeszcze ze na PC jak i laptopie widac we wlasciwosciach polaczenia lokalnego ze pakiety sa wysylane Aha i nie wiem dlaczego na laptopie w Win 7 w Centrum Sieci i Udostepniania pisze przy polaczeniu lokalnym ze siec jest niezidentyfikowana , screen: Juz nie wiem co jest zle, prosze o odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij co najmniej jeden katalog na obydwu komputerach. Włącz konto gościa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Lan ma status sieci publicznej. Przy takim ustawieniu udostępnianie nie działa chyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos876 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Mam udostępnionych kilka katalogów , a z tym publicznym to działa udostepnianie, i nie wiem dlaczego w połączeniu wifi da sie zmienić typ sieci a w LAN nie da sie i jest tylko publiczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Upewnij się, że udostępnianie działa na karcie LAN (może być włączone tylko na wifi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...