jareqsz Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Witam Posiadam odblokowanego Phenoma x2 550be podkreconego do 3.5 na standardowym napięciu 1.35v, problem polega na tym że w trybie idlle procesor nie zmienia napiecia ani taktowania na niższe, wie ktoś czemu tak się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Bo tak się dziej po zmianie napięcia lub mnożnika. Lekarstwem na to jest K10 stat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Po zmianie mnożnika albo htt cool'n'quiet nie działa. Edytowane 31 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Bo tak się dziej po zmianie napięcia lub mnożnika. Lekarstwem na to jest K10 stat. Jak był na standardowym 3.1GHz tez nie zwalniał taktowania i napiecia. Czyli na standardowym mnożniku powinien zwalniać? Edytowane 31 Października 2009 przez jareqsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Powinien. Włączyłeś i zainstalowałeś cool'n'quiet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Powinien. Włączyłeś i zainstalowałeś cool'n'quiet? Tzn. w biosie cool'n'quiet jest na Auto, poza tym nic nie instalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Na płycie cd od mobo powinieneś mieć coś do cool'n'quiet. "AMD Processor Driver Version......" I daj 'minimalne zarządzanie energią'. Edytowane 31 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Na płycie cd od mobo powinieneś mieć coś do cool'n'quiet. "AMD Processor Driver Version......" I daj 'minimalne zarządzanie energią'. Easy Energy Saver to moze byc to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Zobacz to. Albo zrób to co proponował Sobota czyli ściągnij K10 stat. I nie cytuj posta pod postem. Edytowane 31 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Zobacz to. Albo zrób to co proponował Sobota czyli ściągnij K10 stat. I nie cytuj posta pod postem. Do czego własciwie sa potrzebne te drivery i czy beda działać na 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Do visty i 7 chyba nie trzeba tego instalować. W takim razie zobacz k10 stat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 W takim razie czemu w Biosie nie mogę włączyc opcji Cool'n'Quiet? Mam dostepne dwie opcje Auto lub moge ja wyłączyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Zostaw na auto . I w zarzadzaniu energia ustaw LAPTOP ( o ile sie da :P ) Po kreceniu zapomnij ze bedzie działo CnQ.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) Na mojej płycie przy takim samym procku podkręconym na 3,5GHz działa bezproblemowo Cool And Quiet i rdzenie mam również odblokowane. Więc to chyba od płyty głównej zależy, może upgrade biosu pomoże? DOWÓD Edytowane 1 Listopada 2009 przez hill70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Może aktualizacja Biosu by pomogła, teraz mam F2, z tym że nie wiem czy odblokowany proc będzie działał, mogą być z nim problemy po aktualizacji biosu? Na mojej płycie przy takim samym procku podkręconym na 3,5GHz działa bezproblemowo Cool And Quiet i rdzenie mam również odblokowane. Więc to chyba od płyty głównej zależy, może upgrade biosu pomoże? DOWÓD A co dokładnie ustawiłeś w biosie i czy instalowałeś jakieś dodatkowe oprogramowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Do win7 nie musiałem instalować żadnych sterowników, aby C'n'Q działało. Aktualizacja BIOS'u to też nie głupi pomysł. Na pewno włączyłeś odpowiednie zarządzanie energią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) Zarządzanie energią mam na ustawieniach domyślnych. Dokładnie mam ustawiony "zrównoważony(zalecany)", gdy chce zmienić zaawansowane ustawienia tego planu przechodzę do zarządzania energią procesora nastepnie Zasady chłodzenia systemu i tam mam dwie ocje: Aktywne lub pasywne, domyślnie jest Aktywne. Jak ustawić odpowiednie zarządzanie energią w Windows 7? Edytowane 1 Listopada 2009 przez jareqsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (...)A co dokładnie ustawiłeś w biosie i czy instalowałeś jakieś dodatkowe oprogramowanie? W biosie C'n'Q na AUTO i nic więcej nie ustawiałem, system Vista x86. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 U mnie po zmianie napiecia i htt CnQ dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 też mam działające cnq, procek wykręcony ale przez htt i odblokowane 2mb cache, działa zarówno pod vistą jak i win7 x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Zarządzanie energią mam na ustawieniach domyślnych. Dokładnie mam ustawiony "zrównoważony(zalecany)", gdy chce zmienić zaawansowane ustawienia tego planu przechodzę do zarządzania energią procesora nastepnie Zasady chłodzenia systemu i tam mam dwie ocje: Aktywne lub pasywne, domyślnie jest Aktywne. Jak ustawić odpowiednie zarządzanie energią w Windows 7? Panel sterownia> Sprzęt i dźwięk> opcje zasilania >oszczędzanie energi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareqsz Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) Okazało się że CnQ na moim procesorze nie działa tylko wtedy gdy podkręcam po przez podnoszenie mnożnika. Gdy podkręciłem do 3.5GHz, bez zmiany napięcia po przez podnoszenie HTT to QnQ działało. Edytowane 6 Listopada 2009 przez jareqsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...