kaminskp Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Mam problem z częścią skryptu. Mam bazę zbudowaną z kilku tabel. Część z nich jest tylko po to aby w momencie uruchamiania stron dane podpinały się pod obiekt option. Kod skryptu: $connection = mysql_connect(serwer,user,password) or die ('Nie można poł±czyć się z serwerem.'); $db = mysql_select_db("baza27_14") or die ('Nie można wybrać bazy danych.'); $query = "SELECT Id_okregu, Nazwa_okregu FROM okregi"; $result = mysql_query ($query); echo '<select name="Nazwa_okregu">Okręgi</option>'; echo "<option value=$nt[id_okregu]>$nt[Nazwa_okregu]</option>"; while($nt=mysql_fetch_array($result)){ echo '<option value="'.$nt['Id_okregu'].'">'.$nt['Nazwa_okregu'].'</option>'; } Problkem jest taki żę mi wyświetla nazwy okręgów jakie są w tabeli z której pobiera tylko nie wiem jak pobrać id_okregu który został wybrany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrok Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Jezeli dobrze rozumiem to chcesz uzyskac id_okregu wybranego z formularza. Zakladajac ze masz formularz wysylajace POST to uzyj $_POST["Nazwa_okregu"] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...