F4lkon Posted November 1, 2009 Report post Posted November 1, 2009 (edited) Witam :D Mam następujący proble, mianowicie do tej pory miałem "puszkę" tylko w domu z dostępem do internetu (kablówka bez modemu). Niedaleko jak 2 dni temu zakupiłem lapka z WiFi oraz Router NETGEAR WNR1000 aby móc mieć neta na tych dwóch komputerkach, no i jest problem... nie mogę się połączyć poprzez Router z internetem. Dostęp do internetu jest chroniony loginem i hasłem, wieć jak podłączam "kabel ze ściany" do routera i łącze puszkę z routerem to nie mogę w ogóle skonfigurować połączenia. Co mam zrobić? Po podłączeniu kabla z netem do routera i próbie połączenia lapka z netem poprzez WiFi też lipa. Edited November 1, 2009 by faxfalkon Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
PartyBOY Posted November 1, 2009 Report post Posted November 1, 2009 Pewnie admin skonfigurował PPPoE (ewentualnie PPTP lub L2TP, ale mało prawdopodobne). Ustaw taki tryb logowania (połączenie WAN) na routerze. Wpisz wszystkie dane i powinno chulać. Nie zaszkodzi też zmiana MAC interfejsu WAN na taki jaki ma karta PC'ta. Jakby to nie pomogło to może być jeszcze TTL=1, ale tego Netgear już chyba nie obejdzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
F4lkon Posted November 1, 2009 Report post Posted November 1, 2009 Pewnie admin skonfigurował PPPoE (ewentualnie PPTP lub L2TP, ale mało prawdopodobne). Ustaw taki tryb logowania (połączenie WAN) na routerze. Wpisz wszystkie dane i powinno chulać. Nie zaszkodzi też zmiana MAC interfejsu WAN na taki jaki ma karta PC'ta. Jakby to nie pomogło to może być jeszcze TTL=1, ale tego Netgear już chyba nie obejdzie. Jak mam ustawić połączenie WAN na routerze? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TomCat Posted November 8, 2009 Report post Posted November 8, 2009 a jak łączysz się z netem ? Łączysz się przez np połączenie pppoe właśnie ( czyli zanim odpalisz neta klikasz na ikonkę, jest tam nazwa użytkownika i hasło i dajesz połącz), czy może masz wbity jakiś adres statyczny do karty sieciowej czy np dostajesz adres z dhcp ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...