Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zdecydowalem sie dozbierac i kupic z-5500 [uzywki na rocznej gwarancji, stan wizualny idealny] (do xonara dx i win 7 pro x64), ale mam pare pytan, na ktore chcialbym uzyskac odpowiedzi.

1 Czy po zmianie kabla na coax jakosc dzwieku bedzie slyszalnie lepsza, czy tez uzyskam tylko dzwiek dts w filmach? Czy kabel ten podlacza sie dodatkowo do dekodera i poprzez przejsciowke do xonara, czy zastepuje on dotychczasowy potrojny kabel? Czy bedzie to mialo jakis wplyw na pojawiajace sie czasem szumy? Bede potrzebowal kabla dlugosci 1,5m, czy ma drastyczne znaczenie jak drogi /dobry wezme?

2 Zauwazylem pewien konflikt interesow ze sterownikami xonara, typu zglasnianie poszczegolnych glosnikow, zmiana ilosci glosnikow itd, czy ktos doswiadczyl czegos podobnego?

3 Na dekoderze jest przelacznik 1-3 stereo i 6ch czy jakos podobnie, rozumiem, ze jesli zrodlem dzwieku sa glosniki to powinienem miec ustawiona ta druga opcje. Na jakim trybie sluchacie muzyki? Zauwazylem, ze na 6ch channel gra wyrazniej niz na music, filmy brzmia wyrazisciej takze w tym trybie.

4 Czasami pojawiaja sie szumy, nawet w utworach flac na glosnosci 30%+. Czy jest to kwestia ustawien, czy moze po prostu utworach / szumi mi w glowie?

5 Zauwazylem, ze subwoofer poza ustawieniem jego glosnosci zglasnia sie proporcjonalnie do zglasniania calego zestawu, ale brak mi takiej lupanki, troche bardziej chamskiej gry, jaka mialem na x540. Czy jest to normalne w tym zestawie, czy moze sprzet moze byc uszkodzony?

Moj poprzedni temat zostal z dziwnych powodow usuniety dlatego pisze tutaj, pozdrawiam i licze na szczegolowe odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co to instrukcja obslugi? i do DX i do Z5500.

1. DX nie ma COAX tylko TOSLINK

2. Do zaminy glosnikow uzywa sie programu od XONARA i dziala bez problemu.

3. Przelacznik jest do podlaczenia 5.1 jesli masz takie z kompa (3xJack), lub 3ch roznych urzadzen stereo

4. Nie wiem o jakich szumach mowa. Pewnie masz zle ustawione cos.

5. No dziwne by bylo, gdyby sub gral tak samo przy 10% i 90% glosnosci zestawu. Suba mozna dodatkowo wzmacniac na konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi