Skocz do zawartości
Fl3eX

Modernizacja Czy Nowy Komputer?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam obecnie nastepujacy sprzet:

AMD Sempron s939 3000+ 1800 @ 2412MHz

Asrock 939DUAL-SATA2 (uszkodzona)

DDR 2x512MB PC3200 400MHz TwinMos Dual

Leadtek WinFast PX6800 TDH 256MB/256bit

Modecom FEEL 350W

i wlasnie sie zastanawiam czy wymienic plyte glowna, czy sprzedac go na czesci i kupic nowy. Komputer sluzyc ma do codziennych spraw typu internet, jakies gierki i wlasnie zalezy mi na tym zeby poszly nowe THE SIMS 3, gdyz to komputer dla siostry, a ona bez tego nie potrafi sie obejsc;)

Wg oficjalnych wymagan sprzetowych simsy powinny na tym komputerze pojsc, no ale wlasnie czy sie oplaca wymieniac plyte glowna, ktora na allegro kosztuje mniej wiecej 150zl? Myslalem nad tym, ze nawet nowy komputer ze zintegrowana karta graficzna chyba bedzie lepszy od GF 6800? Prosze o porady. Najbardziej zalezy mi, zeby zrobic to jak najmniejszym kosztem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam obecnie nastepujacy sprzet:

AMD Sempron s939 3000+ 1800 @ 2412MHz

Asrock 939DUAL-SATA2 (uszkodzona)

DDR 2x512MB PC3200 400MHz TwinMos Dual

Leadtek WinFast PX6800 TDH 256MB/256bit

Modecom FEEL 350W

i wlasnie sie zastanawiam czy wymienic plyte glowna, czy sprzedac go na czesci i kupic nowy. Komputer sluzyc ma do codziennych spraw typu internet, jakies gierki i wlasnie zalezy mi na tym zeby poszly nowe THE SIMS 3, gdyz to komputer dla siostry, a ona bez tego nie potrafi sie obejsc;)

Wg oficjalnych wymagan sprzetowych simsy powinny na tym komputerze pojsc, no ale wlasnie czy sie oplaca wymieniac plyte glowna, ktora na allegro kosztuje mniej wiecej 150zl? Myslalem nad tym, ze nawet nowy komputer ze zintegrowana karta graficzna chyba bedzie lepszy od GF 6800? Prosze o porady. Najbardziej zalezy mi, zeby zrobic to jak najmniejszym kosztem.

Czy simsy pojda tego ci niestety nie powiem, ale napewno lepiej sprzedac ten, dolozyc i kupic cos pod am2 (wyjdzie chyba najtaniej i najwydajniej [cena/wydajnosc])

No chyba ze na tym komputerze pojda ci te simsy (nie wiem) wtedy kup sama uzywana plyte z allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon II X2 240 205 zł

AsRock M3A785GMH/128M 259 zł

GoodRam 2GB 1333MHz CL9 145 zł

Fortron FSP400-60GHN 400W 159 zł

Ten zestaw to jest bardziej przyszlosciowy niz kolega potrzebuje

Ja proponuje x2 4200-5600+ 120-160

Mobo (jesli nie krecisz) byle jakie z obsluga am2 100-150

Ram 2GB patriot, a data czy inny 80- 100

fortron 350-400W 50-80

oczywiscie wszystko uzywki