duzii Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam! Mam takie pytanie ... Czy da radę całkowicie usunąć ikony znajdujące się w prawym dolnym rogu pulpitu?(tak te koło godziny) Nie chodzi mi o schowanie ich i po naciśnięciu strzałeczki ponowne pojawienie.Mam straszny syf w tych ikonach i część z nich( np antywirusa ) chciałbym całkowicie wyrzucić? System:Windows Xp sp 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Po co 2 takie same tematy...? Musisz poszukac w opcjach programow - wiele z nich ma mozliwosc usuniecia ikonki Ewentualnie odinstalowac niektore z tych programow (na pewno nie korzystasz z wszyskich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Przepraszam ... strona purepc.pl na chwilę padła i nie wiedziałem że 2 razy wrzuciło ... ( zaraz skasuję ...) Właśnie bardziej mi chodziło o możliwość skasowania samej ikony od strony windowsa.Wiele z programów potrzebuję ale mogą one być odpalone w trayu i w ogóle nie muszę widzieć ich ikonki.Może ktoś jeszcze miał kiedyś taki śmieszny problem i jakoś go rozwiązał? Liczę na waszą pomoc:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Przecież Windows XP posiada opcję ukrywania tych ikon. Zamiast zadawać takie pytania, poczytaj pomoc Windows, która (jak na razie na próżno) zajmuje około 200 MB Twojego dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Nie chodzi mi o schowanie ich i po naciśnięciu strzałeczki ponowne pojawienie. Niech chodzi mi o ukrycie ( chyba że Ciebie źle zrozumiałem) chciałbym te ikonki bezpowrotnie skasować.Tobie chodzi o ukrycie w pasku tak ? po nacisnięciu strzałki ,pasek się rozwija i wszystkie się pojawiają więc średnio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Spróbuj tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 A trzeba było tak od razu. ;] Był kiedyś taki program Traycośtam, który robił takie cuda. Może jeden z tych coś zdziała: p1 p2 SGJ będzie więcej wiedział w tym temacie. Klaus: Ta modyfikacja wyłącza całkowicie kontrolkę "System Tray", a kolega chce usunąć tylko niektóre. A tak na marginesie, to sam antywirus może mieć opcję "Nie pokazuj ikonki w zasobniku systemowym" (czy jakoś podobnie). EDIT: TEN program na pewno działa poprawnie, ale... to shareware. Ewentualnie: Magic lub saver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...