DareDevil Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 To jest to ?? : Vcore Voltage Adjust + 2,5% + 5,0% + 7,5% +10,0% ???????????????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 To jest to ?? : Vcore Voltage Adjust + 2,5% + 5,0% + 7,5% +10,0% ???????????????????????????????? Tak, to jest to. Podnosząc Vcore przy tym (dość konkretnym) kręceniu uważaj na temperaturę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Oki. Podnosić co jedną opcję ??? Czym sprawdzić temperaturę ??? W biosie mam w granicach 40-45, w programie AIDA 32 45-50. Więc czym lepiej sprawdzać ??? (Może jeszcze czymś innym ???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Oki. Podnosić co jedną opcję ??? Czym sprawdzić temperaturę ??? W biosie mam w granicach 40-45, w programie AIDA 32 45-50. Więc czym lepiej sprawdzać ??? (Może jeszcze czymś innym ???) Temp. troszeczke za wyskoa ale jeszcze w normie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Po podkręceniu na 997,5~1000 MHz wyskakuje: "Podczas inicjacji urządzenia configmg. Błąd ochrony systemu Windows. Należy ponownie uruchomić komputer. System zatrzymany." podniosłem napięcie do 1,81V i zatrzymał się przy skandisc'u moge jeszcze podwyższyć napięcie (nie wyzionie ducha zasilacz, ... itp ???) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Po podkręceniu na 997,5~1000 MHz wyskakuje: "Podczas inicjacji urządzenia configmg. Błąd ochrony systemu Windows. Należy ponownie uruchomić komputer. System zatrzymany." podniosłem napięcie do 1,81V i zatrzymał się przy skandisc'u moge jeszcze podwyższyć napięcie (nie wyzionie ducha zasilacz, ... itp ???) ??? Podaj standardowe napięcie na procesorze i jakie masz teraz po podkręceniu, bo podane objawy są typowe dla zamałego napięcia na procesorze ew. już wykorzystałeś 100% możliwości proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Od 1,74V do 1,88V (??chyba 1,9V-2V) Jak mu dam +10,0% to wogóle nie ładyje się do windy, monitor się automatycznie wyłącza i h**. Nic nie widać (nie da się go włączyć(na kilka sek wyskoczyła jakaś informacja chyba od biosu)) i nic się nie dzieje (tylko cały czas świeci się dioda dysku) Czy to może być wina zasilacza(za słaby) ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asior1985 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 >>>for polii<<< co do GTA 4 i tego, że mi płynnie chodzi(1024x768 rysowanie max.) to jutro wyciągne 2x64MB Ramu i sprawdzę jak mi chodzi na 256 ok? bo mmam kości 64, 64, 256. (tak w nawiasie to pracują zaledwie z szybkością 90 Mhz - przy FSB od 66Mhz do 83Mhz pamięci mają 1,5 wartości FSB a na 90Mhz 1x wartości FSB czyli 90Mhz, przynajmniej tak u mnie jest :P a co ciekawe czyli jak mam procka na 830Mhz (83 x 10) i pamięci mają 125 Mhz to chodzi dużo gorzej niż na 900Mhz (90 x 10) kiedyto pamięci mają 9 dyszek (90Mhz). Sprawdzałem programem SiSoftware Sandra 2002, dokladniej w mainboard information - program jest bardzo dokladny (jak dla kogo). Nawet na grach widać gołym okiem :) no a jak w biosie przestawię FSB na 100Mhz to jak już pisalem FSB 100Mhz - komp odpala na standard 667Mhz i bios każe zmienic ustawienia, cos takiego: "CPU is unworkable or settings is wrong - please check the soft II Menu" przestawiam przełączniki na płycie tak aby FSB wynosiło 100Mhz i nic się nie zmienia, ale nic w biosie nie "wyskakuje" parametry są takie same i tyle samo można podkręcić co wcześniej no a napięcie mam z 1.75 na 1.90. Cel 667Mhz @ 900Mhz no a komp po prostu chodzi dalej tak jak przedtem :( for >>>DareDevil<<< dzieje się u ciebie to samo co u mnie jak dam FSB więcej niż 90Mhz może mamy hu**we zasilacze po prostu (ja mam 230W {nie V}) wszystko wiśnie i nie mam obrazu + Led HDD wyłączam filtra a potem robią mi się podstawowe wartości procka + text "CPU is unworkable or settings is wrong - please check the soft II Menu" jak na razie mam Cel 667 @ 900, GeForce 2 MX400 with Detonatory nVidia 40.72pl - cd action luty 2003, 384MB Ram 133Mhz @ 90Mhz :), Fujitsu 20GB 7200 obr., Seagate 80GB -II-. Ach zapomnialbym płyta Abit SE6. 3majcie się ps. jak kupilem tą 80dziesiątkę Seagate i Win98 mam na Fujitsu a GTA4 na Seagacie to jest troszeczkę szybciej niż jak mialem wszystko na jednym - no i mogę mieć rysowanie na max a wczesniej bylo nieciekawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asior1985 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 działaja mi też płynnie (z takich lepszych): gta III - ale jedynie na 640 x 480 co dziwne (wychoidzi na to, że 4 ma mniejsze wymagania) Colin McRae Rally 3.0 Demko (musze iść aż 2km po pełną wersję :)) NFS HP2 - 800 x 600 32b, wszystko max tylko szczegóły aut na przedostatnie (z prawej) - no ale jak jedzie jeszcze kilku przeciwników to nawet zmiany opcji graficznych nie pomagają i się z leksza wiesza ps. już nie mogę się doczekać Need For Speed VII: Underground o tematyce "Szybkich i Wściekłych" - początek 2004 gdzieśtak - screen jest kolo mojego nicka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asior1985 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 >>>for polii<<< zostawilem mu 256 Ramu i gta 4 niemal jak przedtem zostawiłem mu 128 MB Ramu i gta4 po 1minucie grania o dziwo jak przedtem, czyli płynnie!!! zostawiłem mu 64MB Ram - i tutaj już fatality jakieś 6-10 fps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 I jeszce jedno rece mi opadaja jak czytam jakie glupoty pisze taki swiezy pseudo mastah uczestnik soultaker Uwazaj zebys ich sobie nie potlukl o podloge... przepraszam za moja niewiedze, ale jak jestes taki mastah to wyjasnij mi moje bledy zebym ich wiecej nie popelnial... a ilosc postow nie swiadczy o wiedzy/umiejetnosciach. Kto ci powidział że Celeronów nie można uruchomić na magistrali 100MHZ? Widzisz ja mam 150 fsb jak to możliwe? Z Twojego podpisu wynika ze masz FSB nawt na 159 MHz (8x159=~1266) Jakie masz dzielniki ustawione dla PCI i AGP ? Bo mam takiego samego proca jak Ty ale na Abicie i z checa podciagnalbym go jeszcze troche (...zostawilem FSB na 133 wlasnie ze wzgledu na dzielniki dla PCI i AGP) i jak z chlodzeniem i napieciem ? U mnie z FSB 100 podzedl na 133 przy podniesieniu napiecia z 1,70 na 1,80 a cooler mam standardowy z Boxowej wersji proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Kto ci powidział że Celeronów nie można uruchomić na magistrali 100MHZ? Widzisz ja mam 150 fsb jak to możliwe? Jakie masz dzielniki ustawione dla PCI i AGP ? Bo mam takiego samego proca jak Ty ale na Abicie i z checa podciagnalbym go jeszcze troche (...zostawilem FSB na 133 wlasnie ze wzgledu na dzielniki dla PCI i AGP) i jak z chlodzeniem i napieciem ? U mnie z FSB 100 podzedl na 133 przy podniesieniu napiecia z 1,70 na 1,80 a cooler mam standardowy z Boxowej wersji proca. PCI mam dzielnik 1/4 co daje 39.5(przy fsb 158 i procu 1265Mhz, a Agp 1/2 i wszystko jest Full stabilnie, dysk mam na dnie obudowy położony i jest dodatkowo chłodzony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Soultaker ile masz pkt w 3dm2k1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 >>>for polii<<< zostawilem mu 256 Ramu i gta 4 niemal jak przedtem zostawiłem mu 128 MB Ramu i gta4 po 1minucie grania o dziwo jak przedtem, czyli płynnie!!! zostawiłem mu 64MB Ram - i tutaj już fatality jakieś 6-10 fps GTA4 8O ?? Koles albo wyprzedzasz czas albo ci sie cos pomtlilo... GTA 4 bedzie pewnie za jakies 2 - 3 latka dopiero.... Pewnie chodzi ci o Vice City..... moza sie domyslic, ale siemiesznie mi to wygladalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asior1985 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 wiesz co, jak każdy mi pisze, zwlaszcza na forum GTA Vice City, używając nazwy GTA 4 to tak już się nauczyłem :). Ofkorz, Gta Vice City to Grand Theft Auto: Vice City i nie jest ani kolejną częścią serii GTA, ani też nie obrazuje wydarzeń, jakie miały miejsce przed tymi opisanymi w części pierwszej. Fabuła GTA: VC stanowi jedną odrebną całość. np. coś jak Need for Speed: Motor City Online - ani nie piątka, ani szóstka, ani siódemka. No a Siódemka to będzie: Need for Speed: Underground !. A co do moich testów to dowiedziałem się ciekawej rzerczy. Po tych testach miałem umieszczone pamięci w ten sposób, kolejno 64MB Ram, 64MB Ram, 256MB Ram i co ciekawe, gierka GTA: VC nie chciała się rozbujać, tzn. gram i jakoś tak niestabilnie, gram, gram i kurde wciąż niestabilnie! Powyciągałem wszystko i wlożyłem kolejno 256MB Ram, 64MB Ram, 64MB Ram i dopiero teraz bujnęło sie stabilnie! No a na moim Abicie nie daje rady przestawić FSB powyżej 90 Mhz bo mam Celerona 667@900 - 90FSB x 10, PCI=30Mhz, AGP=60Mhz. Dlaczego nie mogę mu dać na 100wę i wyżej próbowałem w biosie i zworkami wedlug instrukcji do plyty glownej shit Nara ludziska. Pozdrawiam Wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 no ale czemu nie chce mi się zmienić magistrala na 100 Mhz??? jeśli trzeba to powtórzę (skopiuję) jak zrobiłem: sprawdzilem to, przestawilem magistrale na 100 Mhz wlanczam a tu tyle samo co bylo wcześniej - a dokladnie przy uruchamianiu: Main Processor: CELERON TM 667Mhz (66 x 10) - dokladnie tak jak przedtem pisze - czyli nic to nie dalo przestawiam przełącznikami na płycie a dokladnie czytalem w instrukcji: 3-up 4-up (przełącznik) to magistrala 66 Mhz 3-down 4-up to magistrala 100 Mhz 3-down 4-down to mag. 133Mhz >koniec< no to może jak przełączę na 133Mhz na płycie to w końcu się coś zmieni, bo chociaż teraz na płycie zmienilem na 100Mhz magistrale to w biosie i tak mam 66Mhz :((((( jeśli jesteś dobry to pomóż :) moj brat ma ten sam problem ,tylko ze on ma tylko zworki fsb66 ,100 ,105 ,133 i na kazdym ustawieniu startuje na fsb66 proc to celeron 667 ,a plyta nie wiadomo jakiej firmy na chipsecie ALI wszystko zintegrowane kiedys bylo cos ze Slotowymi Celeronami ze plyty mialy automatyczne wykrywanie magistrali proca i zeby puscic na fsb100 trzeba bylo zamalowac ktorys styk (chyba B21) moze tu jest to samo ,tylko KTO POWIE KTORA NOZKE WYLAMAC PS. na fsb90 wiekszosc plyt bedzie miala pci 30 ,a nie 45 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Soultaker ile masz pkt w 3dm2k1? Tyle 8) Narazie czekam na coolerka na HDD i jak go dostane to sprubuje podciagnac wszystko na FSB 150 8) Mushe jeszcze sprawdzic czy mam dzielniki odpowiednie, bo cos mi sie wydaje she z nimi moze byc slabo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Soultaker ile masz pkt w 3dm2k1? Tyle 8) Narazie czekam na coolerka na HDD i jak go dostane to sprubuje podciagnac wszystko na FSB 150 8) Mushe jeszcze sprawdzic czy mam dzielniki odpowiednie, bo cos mi sie wydaje she z nimi moze byc slabo... No i chyba masz racje. Z tego co wiem na tym Abicie są następujące dzielniki: -PCI: 1/2, 1/3, 1/4 -AGP: 1/1 i 2/3 a nie ma 1/2 Co na fsb 150 daje odpowiednio dla PCI 40Mhz (jescze do przeżycia :D ) a dla AGP 100Mhz (oj chyba już za dużo, a jeśli już to tylko na AGPx1). No i do tego dochodzi sprawa dobrego ramu, takiego o czasie dostępu maksymalnie 6.5 ns. U mnie celek jak narazie wstał maksymalnie na fsb 147, ale o uruchaminiu windy mogłem pomarzyć. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Soultaker ile masz pkt w 3dm2k1? Tyle 8) Narazie czekam na coolerka na HDD i jak go dostane to sprubuje podciagnac wszystko na FSB 150 8) Mushe jeszcze sprawdzic czy mam dzielniki odpowiednie, bo cos mi sie wydaje she z nimi moze byc slabo... No i chyba masz racje. Z tego co wiem na tym Abicie są następujące dzielniki: -PCI: 1/2, 1/3, 1/4 -AGP: 1/1 i 2/3 a nie ma 1/2 Co na fsb 150 daje odpowiednio dla PCI 40Mhz (jescze do przeżycia :D ) a dla AGP 100Mhz (oj chyba już za dużo, a jeśli już to tylko na AGPx1). No i do tego dochodzi sprawa dobrego ramu, takiego o czasie dostępu maksymalnie 6.5 ns. U mnie celek jak narazie wstał maksymalnie na fsb 147, ale o uruchaminiu windy mogłem pomarzyć. :cry: 150/4=37.5 a nie 40 100Mhz agp wytzyma większość kar(wszytkie na agp4) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Na tak moja pomyłka w obliczeniach, rzeczywiście fsb 150 daje pci 37.5 Mhz więc nie ma się czego obawiać. Co AGP 100Mhz to polemizował bym, że wszystkie karty wytrzymają, ale nie sprawdzałem więc może masz racje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Czx. Mam pytanko: co się spiepszyło ??? Póściłem go na: 100/33 MHz Auto=66 MHz x 9.5 = 950 MHz pochodził 5 min i sie zrestartował. Dałem mu 10% pochodził niecałe 7h. Zrestartował się i juz nie wstał ani bios ani winda. Co mogło się spiepszyć ??? (aha procek i zasilka jest dobra na 100% bo u qumpla lata jak trzeba) HELP!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Pomoże ktoś mi wyjaśnić co mogło się stać ??? Nikt ??? Może jednak ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Sprawdż jeszcze u kogoś MoBo, moze nie wytrzymała. Aha tak na wszelki wypadek obejrzyj kondensatory na płycie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Obejrzalem i 2 sa jakieś inne. Co mogło spowodować wywalenie kondensatorów?? (zwiekszenie napięcia, ... )?? Jak go ustawić żeby latał na 950 ?? HELP !!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Pewnie płyta ma już swoje lata, a kondensatory nie są wieczne. Ich życie jeszcze się skraca gdy wszystko dookoło je podgrzewa. Najlepiej wymień kondensatory i wtedy dalej próbuj podkręcać. Jeśli ich nie wymienisz a będziesz dalej szalał z podkrecaniem to wkoncu rozwalisz reszte kondziorów i procek nawet nie wystartuje na normalnych ustawieniach. Ja po małej zabawie aby uruchomić win na dłużej niż 3min musiałem swojego celka skręcić 1000@666 i wtedy jakoś chodził, po wymianie kondziorów spokojnie kręcia się na 1330 :). Jak będziesz już wymieniał to wymień też najlepiej pozostałe bo w krótce też przyjdzie na nie pora. I jeszcze jedno wymień kondziory na takie z "LOW E.S.R" w przeciwnym wypadku po pół roku znowu wymiana . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Aha. Tenx. Mam jeszcze małe pytanko. Gdzie takie moge dostac i ja je wymienić (wylutować stare i przylutować nowe??)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Aha. Tenx. Mam jeszcze małe pytanko. Gdzie takie moge dostac i ja je wymienić (wylutować stare i przylutować nowe??)??Aha. Tenx. Mam jeszcze małe pytanko. Gdzie takie moge dostac i ja je wymienić (wylutować stare i przylutować nowe??)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 @DareDevil Nie chciał bym Cie urazić, ale ty nie miałes zielonego pojęcia jak Celka podkręcić i mieszałeś strasznie z dzielnikami PCI/AGP, a chcesz się brać ża lutowanie kondensatorów :?: Stary daj sobie siana, bo się ze sprzętem pożegnasz :( Może najpierw poczytaj troszkę na spokojnie o ustawieniach i o tym ile powinno mieć PCI i AGP, żebyś wogóle rozumiał co się dzieje z systemem. Gdyby ktos Cie nie uprzedził, że dzielniki trzeba zmieniac to podejżewam że pożegnał byś dysk twardy, bo PCI 41 było na granicy jego możliwości. Ty się nie pytaj jak ustawić celka żeby biegał na 950 Mhz, jak poczytasz to sam bedziesz wiedział, jak jeśli wogóle bedzie biegał. Żeby nie byc gołosłownym :) http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=ocguide Poczytaj może parę żeczy się wyjaśni ;) Co do kondensatorów to "inne" znaczy napuchnięte czy może już wylały :?: Najlepiej zorientuj sie dokładnie w parametrach kondensatora kup dokładnie taki sam daj do wymiany. Ewentualnie jesli bardzo chcesz to wymień sam, czyli wylutować stary i wlutowac nowy. Brzmi banalnie ale robota wymaga sporej przecyzji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 @DareDevil .......... Co do kondensatorów to "inne" znaczy napuchnięte czy może już wylały :?: Najlepiej zorientuj sie dokładnie w parametrach kondensatora kup dokładnie taki sam daj do wymiany. Ewentualnie jesli bardzo chcesz to wymień sam, czyli wylutować stary i wlutowac nowy. Brzmi banalnie ale robota wymaga sporej przecyzji. Zgadzam się w pełni. Samemu lepiej nie próbowac bo bardzo łatwo co innego zlutować :). Ja musiałem się niele na chodzić aby znaleć kogo kto tego się podejmie. Co do kondziorów ja ma założone teraz trochę inne, jak znowu się wykończš to wpauje jakie na wyższe napiecie, może one u mnie dłużej pocišgnš :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Tenx za pomoc na pewno skorzystam z leORT: ORT: ORT: ktury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...